- 2008. április 16., 16:52
Az analóg felvételek digitalizálása nem túl bonyolult művelet, a felhasználók többsége mégis nyűgnek érzi...

A Video Transfer ötletes masina, amely a kényelmes felhasználók számára készült. A hardver PC nélkül működik, felismeri, hogy a rácsatlakoztatott adattároló merevlemez, PSP vagy iPod, és ennek megfelelően konfigurálja magát. Nekünk csupán annyi a dolgunk hogy kiválasszuk a három minőségi fokozatból az egyiket és elindítsuk az átjátszást. Az eredmény a céleszközre optimalizált, a H.264 kódolásnak hála jó minőségű felvétel, amelynek egyetlen hátránya, hogy a legtöbb asztali készüléken nem tudjuk megnézni újrakódolás nélkül.

Az analóg videók kora régen lejárt, a legtöbb VHS gyűjteményt azonban a mai napig nem írta át gazdája digitális formátumúra, legnagyobb részt azért, mert a folyamat időigényes. Erre talált megoldást a Pinnacle, a Video Transfer személyében.

Pinnacle Video Transfer

Egyszerű használni, ha pedig épp nem kell, kis helyet foglal

Az eszköz egy valós idejű videodigitalizáló, analóg kép- és hangbemenetekkel (kompozit és S-Video video, RCA audio) valamint USB kimenettel. Főleg ez utóbbi az érdekes, a feldolgozott anyagok ugyanis az USB-re csatlakoztatott meghajtóra (USB stick vagy HDD), PSP-re vagy iPod-ra kerülhetnek. A legjobb, hogy mindehhez számítógépre sincs szükségünk. Sajnos a jelenlegi firmware nem ismeri fel az iPhone-t és az iTouch-ot, ha ezekre szeretnénk másolni, akkor mégis csak kell egy PC vagy MAC.
A Video Transfer üzembe helyezése pofonegyszerű, tulajdonképpen csak a videomagnó (vagy más analóg forrás), a Video Transfer és az adattároló összekötését jelenti.

Ha megvagyunk, a MODE gombbal választhatjuk ki a felvétel minőségét, három lépcsőben. A fokozatot kék LED-ek jelzik. A video H.264 kódolású lesz, felbontása pedig a kiválasztott minőségtől, valamint attól függ, hogy milyen adathordozót csatlakoztattunk. A digitalizálást a REC gombbal indíthatjuk el, innentől kezdve pedig más dolgunk nincs is, mint megvárni, amíg elkészül a digitalizált változat.

Pinnacle Video Transfer

A felbontás és a bitráta függ az adathordozótól is

A Video Transfer legnagyobb erénye kétségtelenül ez az egyszerűség, cserébe viszont le kell mondanunk a videoszerkesztési funkciókról. Önmagában a Pinnacle hardverével nincs mód vágására, effektezésére, feliratozására, stb. (Persze a digitalizált anyagot egy szerkesztőprogrammal megvághatjuk, de ha erre hajlandók vagyunk, akkor inkább használjuk azt a digitalizálásra is – jobb minőséget kapunk!)

Forgalmazó: Axico
Tájékoztató ár: 29 000 Ft

Értékelés:

Címkék
Hozzászólások