- 2008. június 20., 22:12
Az autók szivargyújtója nemcsak dohányosoknak hasznos; egy inverterrel kiegészítve bármilyen, 230V-os...

Manapság egyre több mobilkészüléket hordunk magunknál, amelyekkel azonban nem sokat érünk, ha épp nincsenek feltöltve. Hosszabb autóúton, folymatos használat mellett a laptop biztos, hogy lemerül, de a PSP vagy a GPS sem bírja ki a 10-12 órás utakat. Azonban, ha van kéznél egy szivargyújtó, az APC inverterével bármit feltölthetünk, vagy használhatunk, ami 230V-os hálózati csatlakozóból képes áramot felvenni.

A PNoteAC150-EC-t az autó szivargyújtójára kell csatlakoztatni, másik „vége” pedig egy 230V-os feszültséget adó konnektor. Ide bármilyen eszközt csatlakoztathatunk (elosztóval akár többet is), csupán annyi megkötés van, hogy az eszközök felvett összteljesítménye ne legyen több 150 Wattnál.

APC Travel Adapter

Inverterrel 230V-os hálózati feszültséget kaphatunk az autóban

Ez elég arra, hogy a telefont, a fényképezőgépet, a laptopot, a GPS-t és az MP3 lejátszót akár egyszerre töltsük fel. Persze sok mobiltermékhez eleve jár (vagy külön megvásárolható) autós szett, de nem mindenhez, ráadásul az inverternek megvan az az előnye, hogy összesen egy plusz dolgot kell csak megvenni és szállítani, így összességében olcsóbb és helytakarékosabb megoldás.

A bemeneti oldalon az PNoteAC150 elég rugalmas felhasználhatóságot tesz lehetővé; legalább 10,5 maximum 16V-os feszültségből tudja ugyanis előállítani a 230V-os kimeneti feszültséget. Az elektronika a túlfeszültséget valamennyire tolerálja (25V 5 másodpercig vagy 24V 1 percig), ha pedig a bemeneti feszültség a működési tartományon kívül esik, egyszerűen kikapcsol.

Az adapterre került egy LED is, amely normál esetben zölddel világít, míg a túl- és alulfeszültséget, a rövidzárlatot és a túlmelegedést sárga szín jelzi.

APC Travel Adapter

A nagytestvér repülőgépeken használható átalakítót is tartalmaz

Az inverter kis helyet foglal, 157×81×42 mm-es, tömege pedig mindössze 350 g. Sajnos nem jár hozzá semmilyen tartó, vagy szállítótáska, így külön kell (vagy legalábbis érdemes) egyet venni hozzá.
A termék két változatban is kapható; a fejlettebb, PNoteAC150-ECA változathoz jár egy adapter, amely lehetővé teszi, hogy repülőgépeken is használjuk.

A terméket az APC Magyarországtól kaptuk tesztelésre.
A PNoteAC150-EC ára 8 800 Ft, a PNoteAC150-ECA 11 700 Ft-ba kerül.

Értékelés:

Címkék