- 2011. április 1., 12:00
Az idei MWC-n bejelentett új HTC telefonok közül most a csúcsmodellt, az Incredible S-t próbáltuk ki.

Nincs más hátra, mint előre – gondolhatta a HTC, amikor nekilátott a korábban az észak-amerikai piacon sikeres márkanevek európai bevezetésének. Az egyik első fecskét az Incredible S jelenti, amelynek egyik elődje a Droid Incredibe nevet viselte, és amely kisebb változtatásokkal a Desire amerikai megfelelőjének tekinthető a Verizon kínálatában. Amíg azonban a Droid egy CDMA hálózatokhoz készült eszköz volt, addig az Incredible S egy „rendes”, GSM és HSPA hálózatokkal kompatibilis változat, amely így Európában is gond nélkül használható. Specifikációi alapján egyébként a Desire HD és a Desire S közé sorolható, mutatva, hogy mennyire fontosnak érzi a HTC azt, hogy minden létező vásárlói igényre legyen valamilyen megoldása.

Külső

A felsőkategóriás HTC készülékek külsejével eddig sem volt gondunk, és az Incredible S sem okoz csalódást: a mattfekete, ujjlenyomatokra csak közepesen érzékeny műanyag burkolat masszív, és bár a mobil összességében nem hozza az alumíniumvázas Hero és Desire HD szilárdságát, mégsem érezni lötyögős, olcsó telefonnak.

A dizájn egyébként meglehetősen konzervatív, a telefon egyetlen érdekessége a hátoldalon elhelyezett kidudorodás, amely valójában az akkut és az elektronika egyes részeit takarja – valószínűleg így akarta a HTC azt a hatást kelteni, hogy az Incredible S-ből már minden felesleges mm-t eltávolítottak mérnökei. Ez azonban inkább csak optikai tuning, a készülék mérete ugyanis 120×64×12 mm (a vékonyított részeken 8 mm a vastagság), tömege pedig 134 gramm. Egyik érték sem rossz, de nem is különleges: az Incredible S a zsebünkben kényelmesen elfér és kezelhetősége is jó még.

Az előlapon a fő alkatrész természetesen a 4”-os S-LCD kijelző, amely a standardnak mondható 800×480 pixeles felbontással rendelkezik. A kijelző alatt és felett egy fekete sáv marad szabadon, ezután már a burkolat mattfekete műanyaga következik – az összhatás kicsit olyan, mintha ütésálló készülékünk lenne, de a valóságban nem ez a helyzet.

A kezeléshez szükséges gombok az Incredible S esetében érintésérzékenyek és a HTC a kijelző alatti fekete sávon helyezte el őket. Mivel a képernyő és ezen sáv között semmilyen elválasztás nincs, így ujjunkat fel sem kell emelnünk, ha a kijelzőről át akarjuk húzni ezekre. A gombok különlegessége, hogy a mobil helyzetétől függően képesek „elfordulni”. Funkciójuk ugyanaz, mint a többi HTC telefonnál: a bal szélső a fő kezdőképernyőre visz, a következő az aktuális képernyőhöz vagy programhoz tartozó menüt hívja elő, az utána következő gombok pedig a „vissza” és a keresés funkciót kapták.

A kijelző feletti keret nem ennyire izgalmas, itt csak egy HTC felirat és a szokásos érzékelők kaptak helyet – illetve a videotelefonáláshoz szükséges másodlagos kamera, 1,3 MPixeles felbontással. A hangszóró már a burkolat műanyagának egy kivágásban foglal helyet, fémráccsal takarva, amely mögött a visszajelző LED-eket is találjuk. További gombok kerültek a bal oldalra és a tetőre – az előbbiek a hangerő állítására szolgálnak, az utóbbi pedig a ki- és bekapcsolásra való. Sajnos dedikált exponálógomb ezen a HTC telefonon sincs, így a fényképezéshez a kijelzőt kell használnunk.


A bekapcsológombon kívül a felső élen a 3,5 mm-es fülhallgató-aljzatot találjuk, bal oldalon pedig a microUSB portot. A többi oldal üres, egyedül lent bal oldalon láthatunk egy apró lyukat még, ami a mikrofon helyét mutatja, illetve egy apró mélyedést körmünknek, a hátoldal eltávolításához.

Ha megfordítjuk a készüléket, akkor a már említett kidomborodás lesz a legfeltűnőbb jelenség, amelyen egy süllyesztett HTC felirat és a két LED-del rendelkező 8 Mpixeles fényképezőgép is található. A LED-ektől jobbra a kihangosító hangszóróját láthatjuk, ha pedig eltávolítjuk a hátlapot, akkor az 1450 mAh-ás akkuhoz és oldalt a működés közben is cserélhető microSD kártyához jutunk. A SIM kártya természetesen az akku alatt van.

Címkék
Hozzászólások