- 2011. július 15., 12:00
Az Optimus 2X-szel a világ első kétmagos okostelefonját dobta piacra az LG. De vajon mennyit számít az extra mag?

Az LG az Optimus 2X-ben a világon elsőként alkalmazta okostelefonban az NVIDIA Tegra 2 ARM processzorát, amivel egyébként hivatalos Guinness rekorder is lett. A vállalat marketingkampányában is nagy hangsúlyt fektet erre – a kérdés csak az, hogy valóban nagyot alkotott-e az LG, vagy csak egy újabb mobilt a sok közül.

Külső

A P990-es kódnévre hallgató LG Optimus 2X rendkívül szerény külsőt visel. Az előlapját majdnem teljesen kitölti a 4 col átmérőjű kijelző, ami alatt a négy androidos funkciógomb érintésérzékeny verzióban kapott helyet. Ezek a gombok csak akkor látszanak, ha használjuk a telefont, és bekapcsol a háttérvilágításuk. A kijelző alatti nagyobb szegély miatt a telefon az átlagosnál hosszabbnak tűnik. A telefonáláshoz használható hangszóró nyílása a készülék felső részén hosszan töri meg a sík felületet. A nyílás alatt jobb oldalt az előlapi kamera, balra pedig a szokásos szenzorok fedezhetők fel (fényérzékelő, közelségérzékelő). Érdekesség, hogy a kijelző két szélén lévő vékony keret lekerekített.

Az Optimus 2X tetején található egy hosszúkás bekapcsoló gomb, és ide került a 3,5 milliméteres jack audio kimenet. Közöttük egy fedél rejti a micro HDMI csatlakozót. Dicséret illeti az LG-t azért, mert a csomagba a tévére kötéshez szükséges HDMI kábelt is beletette (ezt egyébként Magyarországon egyelőre nem is lenne túl egyszerű beszerezni).

A telefon alján, középen a micro USB csatlakozó foglal helyet, ez az adatátvitel mellett a töltésre is szolgál természetesen. Ez már nem kapott a HDMI kimenethez hasonló fedelet, de nem is baj, mert gyakran van rá szükség. Még mindig lent, két oldalon apró lyukacsos rácsok védik a kisméretű hangszórókat illetve a mikrofont. A telefon ezüstszínű oldalai elég unalmasak, itt (a jobb oldalon) csak a hangerő állítására szolgáló két gombot találjuk.

A hátlap viszont egyedi: mostanában a telefonok általában a fekete, fehér, szürke, vagy valamelyik rikító színt öltik magukra, a P990 viszont sötétbarna hátlappal érkezett. Közepén végighúzódik egy szálcsiszolt fémcsík, amelybe belemarva a Google logóját is megtaláljuk. Ez a díszítőcsík rejti a kameramodult is, amelynek 8 Mpixeles érzékelője a mai elvárásoknak megfelelően kapott egy LED-es vakut is.

A hátlap alatt egy 1500 mAh kapacitású akkumulátort találhatunk, amit el kell távolítanunk ahhoz, hogy a SIM kártyát becsúsztathassuk a telefonba. A memóriakártya foglalatához szerencsére akkor is hozzáférünk, ha a telefon be van kapcsolva, ennek a cseréjéhez elegendő a hátlapot eltávolítani.

Az LG Optimus 2X fekete elegáns doboza az USB-s adapteren és adatkábelen kívül tartalmaz egy fülbedugós sztereó headsetet, valamint a korábban már említett micro HDMI kábel is tartozék. Ezeken kívül kapunk egy rövidebb és egy hosszabb leírást is a készülék használatáról.

Címkék
Hozzászólások