- 2011. november 11., 12:00
Jött, látott és meggyőzött bennünket: robotizált felmosásban most a Mint a csúcs.

Az Evolution Robotics egy viszonylag kicsi, dél-kaliforniai technológiai vállalkozás. Nem kimondottan háztartási robotokat gyártó cég, sokkal inkább az ilyen készülékekhez szükséges szoftverplatformok, vizuális mintafelismerő rendszerek és önálló navigáció képességét biztosító rendszerek fejlesztője. A cég egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható terméke a Mint felmosó robot család, ami valószínűleg a cég fejlesztéseinek legfontosabb demonstrációs eszköze. A Mintet még 2010 januárjában mutatták be a CES-en, de csak egy éve került a boltokba, és perszer csak az Egyesült Államokban. Európa néhány országában Dirt Devil Evo M678 néven kapható, de nem számít elterjedt készüléknek. Cikkünk megjelenése előtt nem sokkal a cég bemutatta a robot továbbfejlesztett változatát Mint Plus néven, ami korszakalkotó változtatásokat ugyan nem, de néhány fontos finomítást, fejlesztést azért hozott. Cikkünk az eredeti, Amerikában kapható modellt mutatja be.

A Mint egy olyan padlótisztító robot, ami egy törlőkendőt tol végig a tisztítandó felületen, miközben azt szisztematikusan bejárja. A robot száraz és nedves kendőket egyaránt kezel, így söprögetés és felmosás kiváltására egyaránt alkalmas. Mivel szisztematikusan takarít, mindig csak annyi ideig dolgozik, ameddig feltétlen szükséges ahhoz, hogy mindenhova egyszer eljusson. Ha végzett, akkor visszatér a kiindulási pontra.

A doboz tartalma

A Mint egy közepes méretű, majdnem kocka dobozban érkezik. A robothoz képest a doboz viszonylag nagynak tűnik, de ez legalább nem egy unalmas csomagolás. A teljes dobozt egy ferde sík osztja ketté, ami mentén kinyitáskor a két fél kettéválik. A robotot az alsó, a kiegészítőket pedig a felső fél rejti. A doboz ötletes, de nagyon pazarló is egyben.

  • Mint robot
  • mágnesesen rögzített felmosó fej (a robotra téve)
  • nyomtatott használati útmutató (angol, spanyol, francia)
  • nyomtatott gyors útmutató (csak angol)
  • 12V-os 250 mA-es hálózati adapter (100-240V, 50/60Hz, így a világon mindenütt használható)
  • NorthStart navigációs kocka
  • 2× C méretű alkáli elem
  • egy csomag többször használható mikroszálas törlőkendő (2× száraz törléshez, 1× nedves takarításhoz)

A robothoz a gyártó nem mellékel dokkolót, tartólapot, távirányítót, virtuális falat és szállító táskát sem.

Címkék
Hozzászólások