- 2011. november 18., 11:00
Az Acer 7"-os kijelzővel szerelt, Android 3.2-es operációs rendszert használó táblagépét teszteltük.

Az Acer volt az első gyártó, aki piacra dobta 7”-os, honeycombos táblagépét, pedig több versenyző is indult a címért, így a ViewSonic is a ViewPad 7xszel, vagy a Huawei a MediaPaddal. Az, hogy végül az Aceré lett az elsőség, jórészt annak köszönhető, hogy a gyártó már az idei MWC kiállításra elkészült a hardverrel (mi is kipróbáltuk), amelyen persze akkor még a Froyo futott. Mi viszont már a 3.2-es Androiddal próbálhattuk ki az Acer Iconia Tab A100-at.

Külső

A készülék előlapját természetesen a 7”-os Gorilla Glassszal védett érintőképernyő foglalja el, majdnem teljesen: körülötte nem túl vastag, fényes fekete keret fut végig. A készülék négy oldala ívelt, még jobban hajaz a Nokia N8-ra, mint a korábban már tesztelt 10”-os testvér, az Iconia Tab A500. A bal oldali kereten majdnem középen helyezkedik el az előlapi 2 Mpixeles kamera, amely videóhívások lebonyolítására szolgál. Jobb oldalt egy házikós, kör alakú kapacitív érintőpont található, amelynek megléte némileg érthetetlen, hiszen az Android Honeycomb rendszerének nincs szüksége fizikai vezérlőgombokra, azok a bal alsó sarokban jelennek meg minden esetben szoftveresen. Ráadásul állított helyzetben áll csak kézre a fehér színű, nem megvilágított gomb – amelyet fektetve sikerült véletlenül többször is megnyomnunk használat közben, ezzel kilépve a főképernyőre.

A készülék jobb oldala igen zsúfolt. Egyrészt kettő darab hangszóró került ide (tehát a hang csak erről az oldalról jön, ezáltal filmezés közben a sztereó hang nagyjából kilőhető). Másrészt a felső sarokban található a töltő csatlakozója, az alsó sarokban pedig egy süllyesztett reset gombot találunk. A két hangszóró között microUSB és microHDMI csatlakozók helyezkednek el, ezek között pedig még egy speciális csatlakozó található, amely a később megjelenő dokkolóhoz kell majd. Ebből következik, hogy az A100-ast állítva lesz dokkolható nem pedig fektetve, mint 10 colos nagytestvére. A csatlakozó egyébként megegyezik a két készülék esetén.

A bal oldalra került a 3,5 mm-es audio csatlakozó, alá pedig a bekapcsoló gomb, amelynek közepén egy kék színű állapotjelző LED található. Szintén erre az oldalra, középre került a mikrofon.

Az A100 tablet tetején a bal oldalra került egy, a kijelző képének elforgatását tiltó, gomb, valamint a hangerőszabályzó is. A jobb oldalon kis műanyag ajtó mögött bújik meg a microSD foglalat. Az A101 néven megjelenő 3G-s verzióban a SIM kártyát is itt lesz lehetőségünk behelyezni, azonban tesztünk alanyánál a készülékben műanyag fedi ennek a helyét.

A 7 colos Iconia kék színű hátlapja fényes felületű, így az ujjlenyomatokat hamar begyűjti. Szerencsére legalább nem karcolódik könnyen (hosszabb távú használat során azért nyilván lesznek apróbb sérülések) az amúgy kemény hatású műanyag. Fent középre igazítva helyezkedik el az 5 Mpixeles főkamera, amelyhez LED-es vaku is társul. Ezek alá került a márkajelzés, egy króm hatású Acer logó képében.

Bár a nálunk járt tesztkészülék nem forgalomba szánt verzió, a csomagolásban elvileg hálózati töltőt, adatkábelt és leírásokat találunk; a headset és a HDMI kábel ebből a készülékből is kimarad.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. március 25., 14:00
2020. március 13., 07:00
2020. február 17., 08:00
Hozzászólások