- 2012. május 12., 13:00
A kompkat, 8"-os MultiPadot próbáltuk ki, amely a WayteQ xTAB-100 közvetlen ellenfele is lehet a piacon.

Már több Prestigio márkájú tablet is járt a kezeink között, ezekből az Archos gyártotta PMP5100C-t teszteltük is. Nem nyerte meg igazán a tetszésünket, azonban most kezünkbe került az egyik legújabb MultiPad, a PMP5080B is, amely sokkal szerethetőbbre sikerült.

Külső

A Prestigio MutliPad 5080B azon kevés készülék közé tartozik, amelyre 8 colos, 4:3-as képarányú kijelző került. A táblagép az érintéseket kapacitív módon érzékeli, ezért a panelt kemény felületű műanyag borítja, amely elsőre nem tűnik karcolásra hajlamosnak. A kijelző három oldalán vékony, kb. 1 centiméteres keret fut végig, csak a jobb oldalon lévő káva vastagabb kicsit, az is csak azért, hogy kényelmesen elférjen a négy darab érintőgomb. A kezelőszervek kaptak háttérvilágítást, de ez sajnos csak akkor világít, miután megérintettük a gombokat; ez nem tűnik túl logikus megoldásnak, hiszen nyomás előtt kéne látnunk a gombokat, utána már felesleges. Így viszont sötétben csak érzéssel tudjuk megtalálni a gombokat, tesztünk során többször előfordult, hogy kiléptünk egy programból amiatt, hogy rossz gombot nyomtunk meg. A Prestigio kávája szinte teljesen monoton, a gombok kívül egyedül a jobb felső sarokba került egy 2 Mpixeles kamera (amely az egyetlen képérzékelő a készüléken).

A táblagép jobb oldalára kerültek a csatlakozók, amelyekből nincsen túl sok; csak a hálózati töltő csatlakozóját, egy mini HDMI-t, mini USB-t és egy 3,5 mm-es jack aljzatot kapunk. Az USB csatlakozóba átalakító segítségével akár pendrive-ot is helyezhetünk, a készülék képes lesz azt lekezelni.


Bal oldalra került a MultiPad 5080B bekapcsoló gombja, amely alatt a hangerőszabályzó található – e kettőn kívül más gomb nincs is a kütyün. Az alsó és felső rész teljesen üres.

A táblagép hátlapja bársonyos tapintású. A bal alsó sarokban egy kis ajtó mögött helyezkedik el a microSD olvasója, felette pedig a manuális újraindításra szolgáló gombot találjuk. A hátlapra kerültek a hangszórók is, de elhelyezésük nem a legjobb; ha fektetve tartjuk a tabletet, akkor mindkét hangszóró ugyanarra az oldalra kerül, és így a hang is csak egyetlen oldalról érkezik. A hátlap alatt bújuk meg az 5400 mAh-ás akkumulátor, amely a gyári adatok alapján 4 órát bír videolejátszás közben is. Szemben más, nem túl neves gyártók készülékeivel, a MultiPad 5080B készenléti állapotban szerencsére nem merül gyorsan, így elég sokáig használható kikapcsolás nélkül is.

A készülék dobozában a szokásos kiegészítők mellett találtunk egy bőrtokot is, amelynek nagyon örültünk, hiszen a 8 colos kijelzővel szerelt készülékhez sokkal kevesebb tokot lehet(ne) találni, mint a 7 és 10 colos társak esetében.

Címkék
Hozzászólások