- 2012. május 16., 12:00
Cinema Screen dizájn, Cinema 3D, okostévé alkalmazások és egy sor további kényelmi extra: ez az LG LM765S sorozat.

Tesztünkben a 47 colos LG LM765S szerepelt, azonban a leírtak – legfeljebb apró változtatásokkal – a 42 (42LM765S) illetve 55 (55LM7765S) colos modellekre is érvényesek.

Külső

Az elmúlt néhány évben a tévék dizájnja sokkal gyorsabban változott, mint előtte bármikor, hiszen a gyártók rájöttek, hogy nem elég a kiváló képminőség, nagyon fontos a dizájn is. Nem mellesleg, például a LED-es háttérvilágítás bevezetésével, a technológiai eszközök is rendelkezésre álltak végre ahhoz, hogy a mérnökök merjenek nagyot álmodni.

A két koreai gyártó mindig is az élen járt a dizájn szempontjából; hol egyiknek sikerült jobban az aktuális termékpaletta, hol a másiknak. Bár a 2012-es mezőny összességében is roppant erős, maradandót, véleményünk szerint, ezúttal az LG-nek sikerült alkotnia, a vállalat tervezői a Cinema Screen dizájnnal arra is képesek voltak, amire eddig senki: gyakorlatilag eltűntették a kávát. Igaz, e kijelentés tesztünk alanyára csak megkötésekkel vonatkozik.

Az LG 47LM765S keret nélküli kialakítást kapott, a panel viszont, az eddigi gyakorlattal ellentétben, gyakorlatilag rögtön az előlap mögött kezdődik, így ez a felépítés semmilyen tükröződést nem okoz. Ennek köszönhetően a tévé kikapcsolt állapotában nem lehet megmondani, hogy meddig tart a káva, és hol kezdődik a panel.

Nyilván ez a működést nem befolyásolja, azonban mindenképpen plusz, ha a tévé akkor is jól mutat a nappaliban, ha éppen nem nézzük. A teljesen homogén, enyhén tükröződő, fekete felületet egy milliméternél is vékonyabb fémkeret feszi körül, ez talán a dizájn egyetlen gyenge pontja, ugyanis a káva és a keret között egy vékony hézag is van, ami leginkább csak arra alkalmas, hogy a koszt az idők folyamát szépen összegyűjtse – takarítani pedig, mondanunk sem kell, nem túl egyszerű ezt a részt.


A káva alsó részének megoldása szintén egyedi. Ez a felület, ahogyan a többi gyártónál is megszokhattuk, kicsit vastagabb, azonban az LG esetében a káva kidomborodik a tévé síkjából. Felirat értelemszerűen csak ide lentre kerülhetett. Az LG a minimumra szorítkozott, egyedül a márkajelzést találjuk meg a káván, illetve jobb oldalt a bekapcsolást jelző LED-et valamint a távirányító érzékelőjét.

A tévé LED-es háttérvilágítást kapott (az LG 2012-es termékpalettáján már gyakorlatilag csak ilyen tévéket találunk), a fényforrások pedig a káva oldalába kerültek; a mérnökök így egészen vékony, 33,6 mm-es kávába bele tudták zsúfolni a tévét. A vastagság egyedül a hangszóróknál nagyobb ennél, de ez inkább pozitívum, mintsem negatívum, mert az LG nem próbálta meg feleslegesen apró helyre bezsúfolni a hangkeltőket.

A 47LM765S legmegosztóbb része a talp, amely V alakú, és krómszínű. Annyi jó hírünk van, hogy akinek ez nem tetszik, az választhatja az LM760S-t is, amelynek szintén krómszínű az állványa, de legalább a formája más. Ami még nem tetszett, az az, hogy a talp az átlagosnál jobban megemeli a tévét, azonban csak néhány centiméterről van szó, így a gyakorlati használat során ez valószínűleg senkinek sem fog túl nagy gondot okozni.

Hátul a tévé a szokásos képet mutatja: bal oldalt a csatlakozópanel, jobbra, szintén teljesen hátul, a gombok kaptak helyet. Az LG ezúttal sem gondolta fontosnak, hogy hardveres ki-bekapcsolót gombot építsen a tévébe, azonban a méréseink alapján a tévé készenléti állapotban kevesebb, mint 0,2 wattot fogyaszt, így ez nem igazán jelent problémát – aki éjszakára teljesen ki akarja kapcsolni a tévét, az valószínűleg úgyis inkább billenőkapcsolós konnektort használ, és nem a tévét nyomkodja. A csatlakozókínálat teljes, HDMI-ből négyet, USB-ből pedig hármat kapunk, ezek valamennyien oldalra náznek. Ezen kívül van optikai hangkimenet és fülhallgató kimenet, valamint minden létező analóg bemenetből is került egy-egy a tévére. Aki ismeri az LG tavaly bevezetett elnevezési mintáját, az tudja, hogy a típusszám végén az S betű a DVB-S tunerre utal, a 47LM765S az analóg és a DVB-T/C tunerek mellett tartalmazza ezt az egységet is.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. március 27., 08:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
Hozzászólások