- 2012. augusztus 1., 12:00
Nálunk járt a Samsung Galaxy Ace egyik utódja, az Ace Plus, amely alig változott, de éppen ezért lehet népszerű.

A Samsung egyik sikermodellje volt tavaly a Galaxy Ace, kissé talán érthetetlen módon, a telefon ár/érték aránya ugyanis nem volt a jobbak közül való – úgy látszik azonban, hogy sokak számára elég volt a Samsung név és az, hogy a mobil hasonlít a Galaxy S II-re. Ha ezt vesszük alapul, akkor valószínűleg nem véletlen, hogy a Samsung idén két új Ace telefont is bemutatott – a Galaxy Ace Plust még januárban, a Las Vegas-i CES alatt, a Galaxy Ace 2-t pedig a barcelonai Mobile World Congressen. Mostani tesztünk alanya a hamarabb bemutatkozó, hardveresen azonban nem sok újat mutató Ace Plus – amely, amint hamarosan látni fogjuk, teljes mértékben hű maradt az első Galaxy Ace hagyományaihoz.

Külső

A Samsung mérnökei nem sokat vesződtek a Galaxy Ace Plus tervezésekor, gyakorlatilag az előd modell köszön vissza ránk; a dizájn csak néhány apró módosításon esett át, amelyek a megjelenést döntően nem befolyásolják. A bevezetőben már említettük, hogy a Galaxy Ace esetében az egyik fő vonzerő az lehetett a vásárlók szemében, hogy a telefon hasonlít(ott) a Galaxy S II-re, a Galaxy Ace Plusnál ilyen járulékos előny viszont nem lesz, hiszen a mobil teljesen máshogy néz ki, mint az aktuális csúcsmodell, a Galaxy S III.

Természetesen a felhasznált anyagokhoz nem nyúlt a Samsung: a készülékház műanyagból készült, oldalt pedig króm színű betét dobaja fel picit az egyhangú színvilágot. Ahogyan a Samsung készülékeinél már megszokhattuk, a fényes betét visszaköszön a középső gomb esetében is, amelyet vékony csíkban vesz körül. Szintén Samsung sajátosság, hogy a telefon előlapján lévő három gomb közül a középső, Home/feladatváltó funkciót betöltő gomb fizikai, míg a szélső, menü és vissza gombok érintősek. Bár az anyaghasználatban az árkategóriát is ismerve találhatunk kivetnivalót, az összeszerelés minősége teljesen rendben van, a telefon nem recseg-ropog. A gyakorlati tapasztalat ráadásul azt mutatja, hogy a Samsung mobiljai később is kevésbé lesznek hajlamosak a deformálódásra, így a stramm kialakítás vélhetően hosszú távon sem változik majd.

Az előlap legnagyobb részét természetesen a 3,65 colos kijelző foglalja el, amely az uralkodó trendekkel ellentétben nem 16:9-es, hanem 3:2-es képarányú. Természetesen érintésérzékeny panelről van szó, amely annak rendje s módja szerint fényes, így az ujjlenyomatokat remekül gyűjti. Bár ez minden telefonról elmondható, úgy éreztük, hogy az Ace Plus esetében még az átlagosnál is rosszabb kicsit a helyzet. Az előlap felett a Samsung felirat, a beszélgetés során használatos hangszóró, a visszajelző LED és a közelségérzékelő szenzor foglalnak helyet.



A Samsung ezúttal sem sokat variált az oldalsó gombokkal és a csatlakozókkal, igaz szinte minden androidos mobilon ugyanazok a kezelőszervek köszönnek vissza, legfeljebb a helyzetük más egy picit. A Galaxy Ace Plus esetében bal oldalt a hangerőszabályzót, jobb oldalt a bekapcsoló gombot találjuk, fent a jack hangkimenet, lent pedig a microUSB port árválkodik – lent persze nyilván még a mikrofon nyílását is megtaláljuk.

A hátlap a telefon többi részével ellentétben matt, és felülete sem sima, hanem enyhén bordázott, ami jó fogást biztosít a mobilnak. Túl nagy meglepetést az itt elhelyezett modulok sem fognak okozni: megtaláljuk hátul a kamerát és a hozzá kapcsolódó LED-es vakut, a másodlagos hangszórót valamint egy második Samsung feliratot is. A hátlap természetesen eltávolítható, az ehhez szükséges perem pedig a Galaxy Ace Plus felső élére került. A hátlap eltávolítása után férünk hozzá a SIM-kártya és a microSD-kártya foglalataihoz – utóbbi elhelyezkedése miatt a benne lévő kártyát a telefon kikapcsolása nélkül is kicserélhetjük.

Ami a méreteket illeti, a Samsung Galaxy Ace Plus nagyjából akkora, mint elődje: 114,5×62,5×11,2 mm-es, tömege pedig 115 gramm. A Samsung nem volt túl bőkezű a kiegészítők terén, a csomagolás csak a töltőt és a microUSB kábelt valamint a kézikönyvet tartalmazza.

Címkék
Hozzászólások