- 2013. március 20., 13:00
Az Asus egyedi konstrukciót álmodott meg a Padfone széria megalkotásakor; megnéztük, mit tud a második generáció.

Mostani tesztalanyunk, a Padfone 2 az ASUS műhelyében készült; a gyártót eddig inkább számítástechnikai termékeiről ismerhettük, de a vállalat tavaly megjelent a tabletek és okostelefonok piacán is. A mérnökök rögtön egy érdekes „phabletet” tettek össze, egy kihúzható telefon került egy nagy, 10 colos kijelző hátuljába, s ezzel elkészült a tökéletes kettő az egyben, mobiltelefonként és táblagépként is kompromisszumok nélkül használható termék. Mostani tesztünk alanya, a Padfone 2 a második változat – a koncepció nem változott, azonban a hardver sokkal erősebb lett.

Külső

A készülék doboza egy nagy téglatest, színe fekete, körbe rajta pedig természetesen a Padfone 2 képei díszelegnek. Levéve a tetőt, rögtön a Padfone Stationnel és magával a Padfone 2-vel találtunk szembe magunkat. Miután kivettük a két kütyüt, a telefon alól előkerült a microUSB kábel (ez egy hosszabbított microUSB csatlakozó külön a Padfone Stationhoz és a Padfone 2-höz), a töltőfej, a SIM tálcájának eltávolításához szükséges tű és egy fülbedugós headset (hozzá különböző méretű párnácskákkal). A tablet dokkolója alatt egy kis rekeszben rejtőzött a használati útmutató.

A Padfone 2 lekerekített formát kapott. Fontos megjegyezni, hogy az ASUS sehonnan sem „koppintotta” a dizájnt, nagyon szép, egyedi készüléket tett le az asztalra. A készülékházat egy fémből készült keret veszi körül, amelyet alul egy kis rész műanyag elem szakít meg. A telefon felülről lefelé vékonyodik, ezzel azt a hatást elérve, hogy vékonyabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

A Padfone 2 készülékháza műanyag, az előlapot pedig Gorilla Glass üveglap védi. Az előlap tetején középen hangszóró, balra közelségérzékelő és fénymérő szenzor valamint az (1,2 megapixeles) előlapi kamera található. Alul kapacitív gombok sorakoznak (vissza, home, alkalmazásváltó) és egy szolid Asus felirat. A kijelző 4,7 hüvelykes, de a nagy méret ellenére a telefont egy kézzel is kényelmes kezelni – ez fontos szempont lehet a vásárláskor.


A mobil oldalain nincsen sok gomb, a bal oldal például teljesen üres, és felül is csak a jack aljzat valamint a SIM tálcája kapott helyet. Jobb oldalt felülre került a ki-és bekapcsoló gomb, alá pedig a hangerőt szabályozó páros. Ez utóbbi fényképezésnél exponáló gombként is szolgál. Lent – a szokásos helyen – a microUSB csatlakozó és a mikrofon található, és ezzel végére is értünk a csatlakozók és kezelőszervek rövid listájának.

A hátlapot nem lehet leszedni, ez mindenképp fontos, mert később az akkumulátor házilag nem cserélhető. A fedlap, mint már mondtuk, műanyagból készült, de szerencsére nem a gagyi fajtából. Felülete nagyon szép, körkörös mintázat található rajta; ez nemcsak a dizájn szempontjából jó, hanem a fogás is stabilabb. Felülre a hátlapi kamera került egy LED-es villanó társaságában, tőlük jobbra pedig a külső hangszórót találjuk. A kamera lencséjétől indul a körkörös mintázat, hangsúlyozva ezzel az objektívet. Alul a Padfone felirat díszeleg.


A Padfone 2 Station külseje egy teljesen átlagos Asus tabletre hajaz, kivétel a hátoldal, hiszen itt van kialakítva a dokkoló rész: ide csúsztatható be a Padfone 2, ha táblagépként szeretnénk használni. Mind a két készülék összeszerelése kiváló, semmi nem mozog, nem nyikorog, le a kalappal a mérnökök előtt.

A Padfone 2 fizikai mérete 137,9×68,9×9 milliméter, tömege pedig 135 gramm. A dokkoló 263×180,8×10,4 mm-es és 514 grammot nyom a mérlegen. Tabletként a kütyü 649 gramm – ez az a méret amit még hordozni sem túlságosan kényelmetlen.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00