- 2013. április 10., 14:00
A HTC egy jól sikerült készüléke látogatott el hozzánk és megmutatta, hogy aki akar az tud is.

Ritka, mint a fehér holló, így is fogalmazhatunk mostani tesztünk alanya kapcsán, mégpedig azért mert a HTC Butterfly elvileg csak Ázsiában kapható – ennek ellenére sikerült beszereznünk egy példányt és megnézni, hogy a(z egyelőre leg)nagyobb kijelzős HTC csúcsmodell mit is tud.

Külső

A HTC Butterfly egy nem túl nagy dobozban érkezett, amely a gyártótól megszokott módon fehér színű volt, és (ezúttal) sok kínai írásjel valamint a telefon fotója díszítette. A dobozt kinyitva először maga a készülék látta meg a napvilágot, őt kivéve némi papír, a SIM-kártya behelyezéséhez szükséges tű, töltőfej, adatkábel és a One X-nél már megismert gyári HTC headset következett.

A telefon borítása műanyagból készült, de nem a keményebb, hanem a puha, nem csúszós fajtából, ami jó választás volt – bár ezzel együtt is a fém háznak azért jobban örültünk volna. Az összeszereléssel viszont így sincs gond, a készülékház nem recseg, ropog; nagyon egyben van, és illesztési hiba sincs. Az előlapot egy hatalmas, a Corning által gyártott Gorilla Glass 2 üveglap védi. A mobil előlapjának sarkai és a hátlap sarkai is befelé lecsapottak, felületük szépen ívelt, ami egy kis eleganciát ad az eszköznek.

Az előlapon az 5 hüvelykes képernyő igazán tekintélyt parancsoló, alatta pedig a HTC-nél megszokott három androidos kapacitív gombot találjuk. Felül egy HTC felirat, balra egy másodlagos (2,1MP-es) kamera, jobbra a fény- és közelségmérő szenzorok vannak, míg középen egy külön részben foglal helyet a beszélgetés során használatos hangszóró. Kis érdekesség, hogy a One X-hez és One X+-hoz hasonlóan a hangszóró rácsának jobb széle ad helyet az állapotjelző LED-nek.

A bal oldalon nincsenek kezelőszervek, csupán egy rácsozott piros szegély került ide. Felül a másodlagos mikrofon, a 3,5 mm-es jack aljzat, a ki- és bekapcsoló gomb, valamint egy fedlappal védett interfész található, utóbbi alatt a microSIM és a microSD foglalatok kaptak helyet. Jobb oldalon is megtaláljuk a piros, rácsos betétet, de ez az oldal már nem teljesen csupasz; felül találjuk a hangerőszabályzót. Alul a fő mikrofon és egy fedéllel takart microUSB port a fő „látványosságok”. A dedikált kameragomb sajnos – HTC szokás szerint – lemaradt, pedig az elkelt volna a készülékre.A hátoldalon középen a HTC logó, lent a hangszóró és egy kis matrica (pár adattal) található, fentre pedig a kamera és a LED-es villanó kerültek.

A HTC Butterfly fizikai mérete 143×70,5×9,1 mm, tehát nem egy kis darab kütyüvel van dolgunk és a készülék a 140 grammos tömege alapján is a nehezebb kategóriába sorolandó. A méret azt eredményezi, hogy, bár a HTC Butterfly fogása összességében nem rossz, a kezeléshez fogásváltás vagy két kéz használata szükséges.

Címkék
Hozzászólások