- 2013. május 29., 13:00
A Nokia olcsóbb Windows Phone 8-as telefonnal is képviselteti magát a piacon; megnéztük, mit tud a Lumia 620.

A finn gyártó egyik középkategóriás készüléke, a Nokia Lumia 620-as mobil érkezett hozzánk. A telefon a Nokia Lumia 610 utódja, de több szempontból is jelentősen túlmutat elődjén. Hogy melyek ezek, az rövidesen kiderül.

Külső

A Lumia 620 doboza kék színű, kompakt. Csak kevés adat található rajta, ezen kívül pedig a készülék fotója díszíti. A dobozt kinyitva a rögtön a mobil köszönt minket, ha tovább kutatunk, akkor pedig egy kezelési útmutató, töltőfej, adatkábel és egy headset kerül elő. Mivel a telefon középkategóriás, utóbbi inkább az alap fülesek kategóriájába sorolható; aki szeret zenét hallgatni az nem ezzel a fülessel fogja megtenni, az szinte biztos.

A telefon anyaga műanyag, de kellemes tapintású. A formavilág érdekes: a készüléket oldalt is a hátlap fedi le, csak az előlap az, ami különálló elem. Ezen egy üveglap található; nem Gorilla Glass, viszont elvileg ennek ellenére nem karcolódik könnyen. Nálunk egy kék Lumia 620 járt, de a készülékhez más színű hátlapok kaphatóak. A hátlap érdekessége, magába foglalja a 3,5 mm-es Jack aljzatot is. A gyártó szerint erre azért kerül sor, mert sokan vették le úgy a hátlapot, hogy közben a fülhallgató bedugva maradt, és így kiszakították a csatlakozót. Mi még nem hallottunk ilyenről, emellett, ahogyan más készülékeknél látható is, máshogy is megoldható lenne ez a „probléma”. További érdekesség, hogy a hátlapot a kamera benyomásával tudjuk leszedni.

A mobil sarkai lecsapottak, hátulról nézve talán egy szappanra hasonlít a készülék. Összeszerelése viszont kiváló, nem lehet egy rossz szavunk sem; a Lumia 620-at kellemes kézben tartani.

Az előlapot, amint már említettük, üveglap fedi le. Felül a telefon hangszórója, balra a fény- és közelségmérő szenzorok illetve az előlapi (VGA) kamera található, jobbra pedig egy szolid Nokia logó bukkan fel. A 3,8 hüvelykes kijelző alatt a Windows Phone-t futtató készülékeknél megszokott három kapacitív gomb ül, az előlap szélén pedig egy fekete keret fut körbe, amely enyhén kiemelkedik az üveglap síkjából, ezzel megakadályozva a karcokat olyankor, amikor fordítva tesszük le a telefont.A Lumia 620 bal oldala teljesen üres, felül viszont a másodlagos mikrofon és a 3,5 mm-es Jack foglalat található meg. A jobb oldalon felülről haladva lefele a hangerőt szabályzó gombpáros, közép tájt pedig a ki-és bekapcsoló gomb foglal helyet, míg lentre a kétállású dedikált kameragomb került – utóbbi jelenléte nagy pozitívum. Lent, nem túl nagy meglepetésre, a fő mikrofont és a microUSB csatlakozót találjuk. A kezelőszervek elhelyezése kényelmes, gyorsan megszokható, ezért dicséret jár a gyártó mérnökeinek.

Tesztalanyunk a mai mezőnyben kompaktnak számít a maga 115,4×61,1×11 milliméteres méretével, tömege viszont kicsit soknak tűnik, 127 gramm. Bár a szerintünk a tömeggel még éppen nincs probléma, hiszen legalább azt érezzük, hogy egy minőségi tárgyat tartunk a kezünkben.

Címkék
Hozzászólások