- 2013. július 29., 13:00
A Koreai cég egyik legolcsóbb modellje futott be; túl sokat nem vártunk a Youngól, de alapkészüléknek jó lehet.

A koreai nagyvállalat büszke a Galaxy S 4 sikereire, de a Samsung természetesen nem csak a csúcskategóriát bővíti, hanem az alsó- és középkategóriát is elárasztja különböző telefonokkal. Mostani tesztünk alanya is példa erre; a Samsung Galaxy Young járt nálunk tesztelésen. A mobil körül nem volt nagy felhajtás, ami talán annak is betudható, hogy a Samsung egyik legolcsóbb androidos készülékéről van szó.

Külső

A Galaxy Young készülékháza ismerős volt, ami nem véletlen: a borítás egészen pontosan egy Galaxy S3 házára emlékeztet, de annál azért kicsit jobban össze lett nyomva. A Samsung ugyanolyan lakkozott, polikarbonát házat készített, mint szinte minden mobiljánál; ennek sem lehet annyira örülni, annak viszont talán még annyira sem, hogy a keret ezúttal nem fém(hatású), hanem krómozott, így feltehetőleg könnyen sérül. Az összeszerelés minősége viszont példás ebben a szegmensben, semmiféle hézag nincs, és nem hallható recsegés-ropogás sem, ha a mobilt kézbe vesszük.

Az előlap ívelt felületet kapott; a felület a két oldal felé lejt, középen pedig kiemelkedik. Ennek gyakorlati haszna nincs, sőt, még nehezebb is rátenni a telefonra a kijelzőt védő fóliát. A kategóriát figyelembe véve nem túl meglepő, hogy az előlap egy sima plexi. A képernyő fölé a Samsung felirat, a beszédhangszóró, és a közelségmérő szenzor lett beültetve, a kijelző alatt pedig a Samsungnál unalomig ismert három androidos gomb található. A szokásoknak megfelelően csak a két szélső érintős, a középső, Home, gomb valódi.

A jobb oldalon a ki-és bekapcsoló gombok láthatók, lent pedig a microUSB és a mikrofon lapul. Balra a hangerőt szabályzó gombpáros került, fent pedig csak a 3,5mm-es jack aljzat árválkodik. Elég szerény a felhozatal, de az Android (és a Samsung) esetében igazából másra nem is számítottunk, hiszen még a koreai gyártó csúcsmobiljain sincsen (például) dedikált gomb a fényképezéshez.

A hátoldalon a külső hangszórót és a kamerát találjuk, Sajnos a fényképező mellől a LED-es villanó ezúttal lemaradt. A telefon fizikai mérete 109,4 x 58,6 x 12,5 mm, tömege pedig 112 gramm; azaz a Galaxy Young elég zsebbarát, ingzsebben is nagyon kényelmesen elfér.

A kategóriának megfelelően tesztalanyunk esetében a csomagolásban lévő tartozékok nincsenek felhalmozva, a telefon mellett csak egy adatkábel, töltő és a használati utasítás lett mellékelve.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00