- 2013. szeptember 10., 11:00
Teszteltük a Popcorn A-400-at, amely a filmek mellé a kapcsolódó információkat is automatikusan le tudja tölteni.

Két-három éve, ha valaki a legjobb médialejátszót akarta megvásárolni, akkor a Popcorn termékekkel nemigen tudott mellélőni, igaz, cserébe magas árat is kellett fizetnie. A piac az elmúlt időszakban viszont alaposan a feje tetejére állt, és nemcsak azért, mert az olcsó készülékek tudásban felnőttek a nagyok mellé, hanem azért is, mert a Sony, a Samsung és még sokan mások szintén meglátták a fantáziát a termékkategóriában. A Popcorn lejátszókat is készítő Cloud Media úgy érezte, hogy reagálnia kell. Megnéztük, indult a gyártó, azaz, mit tud nyújtani a Popcorn Hour A-400 a prémiumkategóriában.

Külső

A gyártó termékpalettáján egy ideje már nemcsak kisméretű eszközök, hanem a hifi készülékek méretéhez igazodó lejátszók is megtalálhatók, ilyen például a C-300. Az A-400 azonban nem ezt a vonalat követi, hanem visszatér a kisebb mérethez. A lejátszó annyira azért nem apró, mint mondjuk egy WD TV, mert nemcsak külső adattárolókról és hálózati helyekről képes a multimédiás tartalmakat lejátszani, hanem a hasába építhető 3,5 colos merevlemezről is.

A lejátszó majdnem pontosan egy négyzet alapú készülék, amely alapterületéhez képest magasnak számít, így maga a kütyü összességében kicsit zömök. Ez persze nem baj, főleg úgy, hogy a kialakítása tökéletesen rendben van. A készülékház fémből készült, ami az igényes megjelenés mellett azért is jó, mert az A-400 „egyben van”. Minden tökéletesen illeszkedik, a jobb oldalról kihúzható HDD-fiók is tökéletesen siklik ki a helyéről illetve vissza. A fiók mellett ezen az oldalon találjuk még a memóriafoglalatot valamint az USB bemenetetet is. Az előlap szinte teljesen üres: a Popcorn Hour márkajelzés mellett csupán az infrás távirányító érzékelője valamint két apró, pontszerű LED bújik meg rajta. A készülék bal oldala nemcsak szinte, hanem teljesen üres, a csatlakozók közül a fontosak ugyanis mind hátra kerültek.


A Cloud Media lejátszója elég jó felszereltséget nyújt, egyedül 5.1-es analóg hangkimenetet nem kapunk. Balról jobbra sorban haladva először az USB 3.0 csatlakozót találjuk, amellyel a lejátszót a számítógéphez csatlakoztathatjuk. Ez hasznos port, mert sokkal gyorsabban másolhatjuk fel a filmeket számítógépről, mint a sorban a következő gigabites Ethernetet használva. A LAN port alatt egy második USB 2.0 bemenet, továbbhaladva pedig egy eSATA port következik, ezek értelemszerűen külső adattároló(k) csatlakoztatására szolgálnak. A kép HDMI 1.4a digitális kimeneten, vagy analóg komponens illetve kompozit kimeneten keresztül hagyhatja el a készüléket, míg a hangszórókat vagy az erősítőt (a HDMI mellett) S/PDIF, optikai vagy sztereo analóg kimenetre köthetjük. A hátsó csatlakozók sorát a tápegység bemenete zárja.


A lejátszó négy talpát gumiborítás takarja, így a HDD működése közben keletkező vibráció elvileg nem juthat el a készüléket tartó felületre (asztalra, polcra, stb.). Azonban a gumitartók valós teljesítménye függ a használt HDD típusától is – az 5400 rpm-es meghajtókkal nem lesz gond, viszont a 7200 rpm-es egységek esetében előfordulhat, hogy a csillapítás nem lesz megfelelő.

Címkék
Ez is érdekelhet
2017. április 19., 14:23
2017. február 22., 11:00
Hozzászólások