- 2013. szeptember 16., 13:00
A Sony Xperia J összenyomott változata érkezett hozzánk, kiderítettük, hogy muzsikál a hétköznapokban.
Hirdetés

A Sony igen szépen muzsikál mostanság a csúcs- és felsőkategóriás mobilok piacán, de a vállalat természetesen nem feledkezett meg a belépő szintű modellek iránt érdeklődőktől sem. Nekik készült például az Xperia E.

Külső

A mobiltelefon a Sonytól megszokotthoz képest is elég pici dobozban érkezett, amelynek elsősorban az volt az oka, hogy a dobozban nem volt nagy a zsúfoltság. A tartóból maga a készülék, annak akkumulátora, töltőkábele és töltőfeje került elő, valamint egy alap headset és némi dokumentáció.

Külseje alapján teljesen egyértelmű, hogy a készülék Sony, a formavilág a homorú hátlappal összetéveszthetetlenné teszi az Xperia E-t más gyártók készülékeivel. A mobil anyaga, amint az sejthető volt, műanyagból készült. Az összeszereléssel nagy gond nem volt, az illesztések pontosak voltak, de a mobilból mégis „kicsikarható” volt olykor egy-két recsegő hang.

Az előlap egy nem túl vastag „karcmentes” üveg, e mögött bújik meg a 3,5 hüvelykes kijelző. A panel nem foglalja el az egész előlapot, alatta ugyanis három kapacitív gombot is találunk (vissza, Home, opciók), valamint ide került a fő mikrofon nyílása is. Bőven akadt hely felül is, ahová a gyártó logója, a hangszóró és a közelségmérő szenzor kerültek. A védőlap egyébként egy kis erővel valamelyest benyomható, így valószínűleg sérülékenyebb az átlagosnál.

A telefon jobb oldalon a ki-és bekapcsoló gombot és a hangerőszabályzó gombpárost tartalmazza, érdekesség, hogy a kategória ellenére a Sony egy dedikált kameragomb beépítése mellett is döntött; ez nem csak ebben a kategóriában számít kuriózumnak, és ilyenkor szépen elgondolkodhatunk azon, hogy a Samsung vagy éppen a HTC mérnökei mért gondolták úgy, hogy nem kell ilyen a csúcsmodelljeikbe sem. A készülék felső élén a 3,5mm-es Jack aljzat, a bal oldalon pedig a microUSB foglalat csücsül. Az alsó fertályt is fontos megemlíteni, hiszen az itt található króm szegély egy állapotjelző LED-et rejt – elegáns megoldás, amely az Xperia J-t idézi.

A mobil hátlapja selymesebb tapintású műanyagból készült. Formája ívelt, amely kecses formát kölcsönöz az Xperia E-nek. A hátlap alsó harmadában egy „gödörben” ül a hangszóró, míg középen egy Xperia feliratot találunk, felül pedig a hátoldali kamera és a másodlagos mikrofon látszanak.

A készülék 113,5×61,8×11 mm-es, vagyis mérete kompakt a mai tepsiket nézve. A 115,7 grammos tömeg sem vészes, akinek tehát egy kisebb mobil kell, annak az Xperia E jó választás lehet.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2013. október 15., 18:00
2015. október 26., 12:00
2013. április 15., 14:40
2012. november 19., 12:00
2013. november 20., 14:00
Hozzászólások