- 2013. szeptember 19., 12:00
A Samsung 8 colos táblagépe járt nálunk, amelyet, ha kedvünk tartja, akár telefonként is használhatunk.

A koreai vállalat a Galaxy Note 8.0 személyében egy újabb, óriástelefonként és táblagépként is használható készüléket jelentett be az év elején. A típusnévben szereplő szám természetesen a kijelző méretére utal, amelyből következik, hogy ezúttal nem egy táblagépként is használható telefonról, hanem egy telefonként is használható táblagépről van szó.

Külső

Hibridünk dobozában ezúttal csupán a szétszedhető töltőt találtuk és a dokumentációt. Ez a felhozatal elég költséghatékony, az egyszer biztos, ugyanakkora egy headset véleményünk szerint beleférhetett volna még a költségvetésbe. A Note 8.0 műanyagból készült, amin, lévén, hogy Samsung készülékről van szó, meg sem lepődünk; mondhatnánk, hogy a Galaxy S 4 mintájára, hiszen a tablet minimum hajaz a vállalat csúcsmobiljára. Azonban a helyzet legfeljebb fordítva lehet igaz, lévén, hogy a Samsung Galaxy S 4 csak hetekkel a Note 8.0 első bemutatkozása után jelent meg. A polikarbonát készülékház unibody kialakítású, így illesztési hézagok nincsenek, összességében minőségi cuccot tarthatnak a Note 8.0 tulajdonosok a kezükben.

Az előlapot a hatalmas megjelenítő uralja, de alatta ugyanúgy megtaláljuk a három androidos gombot, mint a gyártó telefonjain. A kijelző felett a Samsung logó, a hangszóró, a közelségmérő szenzor és az előlapi kamera helyezkednek el. Az előlapot üveglap védi, amely karcálló, de a specifikáció szerint nem a Gorilla Glass valamelyik verziója.A tablet jobb oldalán egy mikrofon, a ki-/bekapcsoló gomb, a hangerőszabályzó gombpáros és egy infra port található, az alsó sarokból pedig az S Pent húzhatjuk ki. Lent a fő mikrofon, a sztereó hangszóró(k), középen pedig a microUSB csatlakozó kaptak helyet. Nem üres a bal oldal sem, ide a tárhely bővítésére használható microSD kártyahely és a SIM-kártya helye kerültek. Ezeket két ajtócska védi a sérülésektől. Felül a 3,5 mm-es jack aljzat árválkodik.

A hátlapra csak pár felirat és a kamera lencséje került. Bár a készülékház unibody, a hátlap nem sikerült túl masszívra, ezért nem célszerű erősen nyomkodni.

A tablet fizikai méretét tekintve nem tartozik a nagyobb készülékek közé, a vékony kávának köszönhetően a Samsung Galaxy Note 8.0 nem sokkal nagyobb például a Nexus 7 első változatánál: 210,8×135,9×8 mm-es. Tömege sem vészes, mindössze 338 gramm, így egy kézzel sem nehéz tartani. Bár a mikrofon és a szoftver alapján a készülék teljes értékű telefonként is működik, beszélgetni igazán csak headsettel kényelmes. A Note 8.0-t telefonként zsebre tenni viszont egy érdekes művelet.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások