- 2013. szeptember 24., 12:00
A japán gyártó a középkategóriában is elég agresszívan veszi fel a harcot; több modellel is csábítja a vásárlókat.
Hirdetés

Úgy néz ki, hogy a Sony a belépő szinten és a középkategóriában rászokott az ívelt felületű telefonokra; hogy a dizájnhoz való ragaszkodás meddig fajul el, azt egyelőre nem tudni, viszont nem rossz a forma, így a változtatásra igazából nincs is oka a japán vállalatnak. Mostani teszünk alanya, az Xperia L egy Xperia J utánzat, külső alapján csak nagyon apró eltérések vannak a készülékek között. Hardveresen viszont elég nagy a különbség – szerencsére az Xperia L javára.

Külső

A telefont a már unalomig ismert Sony doboznak kaptuk, és tartalma sem okozott meglepetést: a boxban az adatkábel, a töltőfej, a használati utasítás, az akkumulátor és persze a telefont tartózkodott. A headset elmaradt, hogy ez jó-e vagy sem, arról lehetne vitatkozni. Tény, hogy egy füles sosem árt, ugyanakkor az is igaz, hogy egy nem túl jó minőségű verzió általában több bosszúságot okoz.

A Sony üdvöskéje műanyagból készült, az oldalakon található elemek lakkozottak, míg a hátlap egy selymesebb tapintású felületet kapott. Összességében elég szorosan illeszkedik minden, azonban enyhén megcsavarható a ház, valamint erősebb nyomkodásra a készülék recsegő hangot ad ki magából.

Az előlapon a kijelzőt, alatta a mikrofont találjuk, felette pedig a beszédhangszóró (középen), a Sony felirat (szintén középen, a hangszóró alatt), valamint a fény- és közelségmérő szenzorok és az előlapi VGA kamera (valamennyi balra) helyezkednek el. Mindezt karcálló kijelző fedi, de ez sajnos nem Gorilla Glass üveget jelent, hanem a Sony saját megoldását, ami nem annyira hatékony.Jobb oldalon felül a hangerőt szabályozó gombpáros található, középtájt a kis-és bekapcsoló gomb, míg alul egy dedikált, kétállású kameragomb is beépítésre került. A bekapcsoló gomb a Sony felsőkategóriás készülékeiről ismert, kör alakú, fémszínű változat, a másik kettő viszont egyszerű műanyagból készült. A körbefutó króm keretbe alul egy értesítő LED-et rejtettek el a mérnökök; a fényforrás többféle színt is meg tud jeleníteni. Bal oldalt felül a microUSB foglalat árválkodik, ez már-már megszokott minden Sony mobilnál. A felső élen az elengedhetetlen 3,5 mm-es jack aljzat figyel, szintén egyedül.

A hátlapon alul a külső hangszóró, középen egy Xperia logó, bal felül pedig egy fémes kerettel kiemelt kamera és a hozzá tartozó LED-es villanó köszön vissza. A hátlap, ahogyan fent már utaltunk rá, ívelt (homorú), ami már több korábbi Sony mobilról is ismerős lehet. Ilyen formavilágot hozott magával többek között az Xperia J és az Xperia E is. A telefon mérete átlagos: a 128,7×65×9,7 mm-es készülék tömege 137 gramm.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2013. október 15., 18:00
2015. október 26., 12:00
2013. április 15., 14:40
2011. december 18., 12:00
2012. november 19., 12:00
Hozzászólások