- 2013. október 1., 12:00
A Koobe S7 easy DUAL az egyik, ha nem a legolcsóbb kétmagos processzorral szerelt tablet jelenleg a piacon.

A technológia folyamatosan fejlődik, a készülékek teljesítménye egyre nagyobb és nagyobb lesz. És nemcsak a felső- és csúcskategóriában, hanem a belépő szinten is. Ennek köszönhető, hogy manapság akár már 20-25 ezer forintért is lehet olyan táblagépet venni, amelyikben kétmagos rendszerchip működik. A Koobe S7 easy DUAL egyike a legolcsóbb készülékeknek; megnéztük, érdemes-e vele számolni.

Külső

A táblagép a Koobe jellegzetes, csillogó dobozában érkezett hozzánk. A csomagolásban a táblagép mellett az microUSB-kábelt és a hozzá tartozó töltőfejet valamint egy USB host kábelt találtunk, amivel például USB sticket csatlakoztathatunk a tablethez. Ennek a kiegészítőnek nagyon örültünk, mert az igazság az, hogy szinte minden gyártó megfeledkezik róla.

A táblagép külseje igazából semmi érdekeset nem rejt, tizenkettő egy tucat, mondhatnánk. A Koobe igyekezett kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló lehetőségekből, de a költségvetésbe nem fért bele semmi extra, így az S7 easy DUAL fekete színű borítása teljes egészében műanyagból készült – és ez látszik is rajta. Az illesztésekkel igazából nincs probléma, a tablet nem recseg, viszont ha a hátlapot kicsit erősebben benyomjuk, akkor a kijelző elszíneződhet. A formavilág szintén teljesen átlagos, az előlap és az oldalsó keret találkozásánál viszont elég élesre sikerült a gép széle, ami hosszabb kézben tartás esetén kellemetlen lehet. A gyártó dicséretére legyen mondva, hogy a kijelző körül lévő keret egészen vékonyra sikerült, a tablet az első generációs Nexus 7-hez képest keskenyebb és alacsonyabb is (ebben viszont a kijelző eltérő képaránya is szerepet játszik) – cserébe ugyanakkor vastagabb is.

Az előlap a kijelzőt leszámítva majdnem teljesen üres, a monotonitást csak a jobb felső sarokban lévő előlapi kamera töri meg. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a tablet négy oldala közül három szintén teljesen üres, mivel a Koobe táblagépén minden csatlakozó és kezelőszerv a jobb oldalra került. Itt fentről lefelé haladva sorrendben a mikrofont, a bekapcsoló gombot, a fülhallgató kimenetet, a microUSB portot, a vissza gombot a Mini HDMI kimenetet és a microSD-kártya helyét találjuk meg. A kártyafoglalat nincsen ajtó mögé rejtve: bár attól elvileg nem kell tartanunk, hogy a kártya menet közben kiesne, azért nem árt az óvatosság.

A tablet hátsó része majdnem teljesen üres, csak a külső hangszóró az, amelyről érdemes szólni. Az egyes szám jelzi, hogy hangkeltőből csak egyet kapunk, de egy táblagép esetében igazából az sem sokat számít, ha a cérnahangon megszólaló zene sztereo.

A Koobe S7 easy DUAL táblagép 181×121×10 mm-es, tömege pedig 360 gramm, ezzel kategóriájában a kicsi és nem túl nehéz gépek csoportjába tartozik.

Címkék
Hozzászólások