- 2013. október 3., 12:00
Ezúttal a Panasonic ST60-as sorozatából vendégeskedett nálunk egy 42 colos példány.

Külső

Az ST60-as sorozat a ZT60, VT60 és GT60 után idén rangsorban csak a negyedik a termékpalettán, a Panasonic azonban már tavaly is figyelt arra, hogy az összes termékvonal pofás külsőt kapjon. A vállalat például tavaly az ST50-es tévéknél is a Crystal Design fantázianevű dizájnt alkalmazta, amelynek köszönhetően a készülékek megjelenése igen tetszetős volt – főleg, ha csak a plazmatévék mezőnyét nézzük. A Crystal Design 2013-ra eltűnt viszont, az ST60-as ismét egy új, ezúttal sokkal visszafogottabb külsőt kapott, gyakorlatilag azonosat azzal, amibe a korábban nálunk is járt GT60-as széria példányai is kerültek. A tévéről a körbefutó, világos keretet leszámítva eltűnt minden díszítés, maradt a vékonynak számító, fényes fekete keret. Az összképet feliratok sem rontják, a káván, ahogyan azt a Panasonic idei tévéinél már megszokhattuk, egyedül a márkajelzés díszeleg, amelyet lent középen találunk meg.

A tervezésnél trükkös eszközöket nem vetettek be a mérnökök, így nincsen például egybe előlapos (vagy más néven „keret nélküli”) kialakítás, ívelt formák és lecsapott élek. Szerintünk az összhatás így is remek, az pedig kétségtelen, hogy a letisztult forma minden nappaliba illeszkedik. A lent, fent és két oldalt körbefutó, ezüstszínű csík nemcsak látványelem, hanem a visszajelző LED-et és az érzékelőket is tartalmazza. Szerepe viszont azért is fontos, mert a tévé a fekete káva mellé ezüstszínű talpat kapott, amely így nem üt el annyira magától a kijelzőtől.


A gombok (szemből nézve a tévét) a jobb oldalra, de a tévé hátlapjára kerültek. A Panasonic már egy ideje nem használ olyan gombot, amely a tévét teljesen áramtalanítja, a „soft” kikapcsoló viszont továbbra is rendelkezésre áll. Mivel plazmatévéről van szó, a hátlap természetesen fémből készült, ez segít, a jobb hőelvezetésben. A megoldás hatékony, 42 colos méretben legalábbis, nincs szükség légkavarók használatára.


Csatlakozók és adapterek tekintetében a tévé a gyártótól megszokott képet nyújtja. A különféle portok jobbra kerültek, lent, a talp mellett pedig a WiFi és a Bluetooth adapterek kaptak helyet (ez utóbbi a 3D szemüveg vezérlésére szolgál). HDMI bemenetből hármat kapunk, valamennyi oldalra néz. Szintén a könnyebben elérhető helyre kerültek az USB portok (kettő), a digitális hangkimenet, a fülhallgató kimenet, az SD-kártya foglalata és a CI-adapter helye, lefelé pedig az Ethernet, a tunercsatlakozó és a komponens szett néznek. A készülék az analóg mellett a DVB-T/C adások vételére alkalmas.

Címkék