- 2013. október 22., 19:00
Az LG év elején megjelent csúcsmodellje járt nálunk; azóta már van utód is, de ettől még az Optimus G egy jó mobil.

Az LG az utóbbi negyedévekben új erőre kapott, és egyre jobban teljesít az okostelefonok piacán. A siker százalékokban is mérhető; az LG részben a Nexus 4-nek, részben viszont az olyan telefonoknak köszönheti megerősödését, mint az év elején bejelentett Optimus G. A vállalat Augusztusban egyébként a telefon utódját is bejelentette már, de ez csak azok malmára hajtja a vizet, akiknek az Optimus G szimpatikus, hiszen az árak az utódmodell érkezésekor mindig esni szoktak.

Külső

Az Optimus család tagja egy kicsi dobozkában utazott hozzánk, a dobozban pedig a telefonon kívül headsetet (fülbe dugósat), töltőfejet, adatkábelt és egy kicsi, a SIM-tálca kinyitásához használható tűt találtunk. A készülék formája igazából semmi érdekesen nem rejt, az Optimus G egy tipikus androidos mobil. Anyaga üveg és műanyag (az LG-nél ez szintén megszokott). Az összeszerelés kiváló, az illesztések mentén nincs hézag és a mobil erősebb megfogás esetén sem ad recsegő-ropogó hangot.

Az előlapon szinte csak egy hatalmas feketeséget látni, de a kijelző körvonalai azért határozottak kivehetők. A felületet karcálló Gorilla Glass 2 üveggel fedték le, amely a tapasztalatok szerint valóban ellenálló a karcokkal szemben. A kijelző alatt három érintésérzékeny androidos gombot találunk, amelyek háttérvilágítása azonban csak akkor világít, ha az eszköz be van kapcsolva. A kijelző felett az LG logó, a hangszóró, a szokásos közelségmérő illetve fényszenzor valamint az előlapi, 1,3 megapixeles kamera foglalnak helyet.Jobb oldalt felül a ki-/bekapcsoló gomb bukkan fel, az alsó élen két csavart látni a széleken valamint közép tájt egy mikrofont illetve a microUSB csatlakozót. A bal oldalra a SIM-tálca és a hangerőszabályzó gombpáros került. A kellékekből már sejthető, hogy a SIM-tálca nem szerelhető ki egyszerűen, de a célszerszám használatával a kezelése nem gond. A felső részen a másodlagos mikrofon találjuk, illetve ide került a 3,5mm-es jack aljzat is.

A hátoldalon a modellszám és hasonló adatok mellett lent a külső hangszóró figyel, a felső részen pedig egy feltűnő LG felirat, a 13 megapixeles, LED-es vakuval is megtámogatott kamera vehető szemügyre.

Az LG mobilja a méret lapaján közepesnek mondható: 131,9x68,9x8,5 mm-es és 145 grammos. Kellemes kézben tartani, nem tűnik nehéznek sem, az LG mérnökeinek sikerült a telefont pont jól eltalálni.

Címkék
Hozzászólások