- 2013. október 29., 17:00
A tablet gyártásban is otthon van a Samsung, ezért kiadta a Tab 3 sorozatot, ebből a középső példány járt nálunk.

A tabletek ma már egészen elterjedtnek számítanak, ami a kínálat sokszínűségének is köszönhető: szép számmal vannak olcsóbb és drágább készülékek, és annak sem kell a szomszédba mennie, aki a köztes rétegből választana. A Samsung tulajdonképpen az egyetlen gyártó, amely a piacot igyekszik teljesen lefedni (azért a szuperolcsó szegmenset kivéve); mostani tesztünk alanya a Tab 3 szériába tartozik és a jó ár/érték arányú választást képviseli.

Külső

A Galaxy Tab 3 8.0 többféle változatban érhető el, nálunk a SIM kártyát is fogadó verzió járt, amellyel lehet telefonálni és önerőből internetezni is. A különféle változatok kívülről természetesen teljesen ugyanúgy néznek ki; a Samsungtól nem túl meglepő módon a készülékház műanyagból készült, viszont a minőséggel nincs gond, mert a kialakítás unibody kialakítású, ezért recsegés, ropogás és egyéb összeszerelési probléma nem tapasztalható. Ami a formavilágot illeti, egy kiköpött Note 8.0-ról beszélhetünk, a Galaxy Tab 3 8.0 esetében is az enyhén ívelt felületek és a lekerekített sarkok dominálnak.

A fronton a 8 hüvelykes megjelenítő terpeszkedik, alatta az untig ismert 3 androidos gomb, felette pedig a Samsung felirat, a beszédhangszóró, a közelség- és fényszenzorok valamint az 1,3 megapixeles előlapi kamera található. Hivatalos információ ugyan nincs róla, de az üveglap valószínűleg karcálló.A táblagép jobb oldalán felülről haladva lefelé a másodlagos mikrofont, a ki- és bekapcsoló gombot, a hangerőszabályzó gombpárost és az infraportot találjuk. Az alsó élen a sztereó hangszórók, közöttük pedig egy microUSB foglalat és a beszélgetés során használatos mikrofon foglalnak helyet. A bal oldalon a microSD és a microSIM kártyahelyét találjuk, egy-egy ajtócska mögött. Felül csupán a 3,5 mm-es jack aljzatot tapogathatjuk meg.

A hátlapon igazából semmi érdekes nincs, csak egy kamera, a logó és az elmaradhatatlan firkálmányok alulra. A táblagép 209,8×123,8× 7,4 mm-es és 314 grammot nyom; kellemes kézben tartani, kényelmes használni és hordozni is, a Tab 3 8.0 még éppen a könnyű kategóriába sorolható.

A készülék dobozában csak az adatkábelt és a töltőfejet találjuk a papírok mellett; esetleg a headset beleférhetett volna az árba, de ennek hiányát azért valahogy túl lehet élni.

Címkék