- 2013. november 6., 11:00
A Samsung természetesen idén is elkészítette a csúcsmodellt kompakt(abb) méretben; nálunk járt a Galaxy S4 mini.

A Samsung tavaly jó lóra tett, amikor elkészítette a Galaxy S III minit; a kisebb méretben és valamivel gyengébb hardverrel szerelt telefonnal sok felhasználót sikerült megnyernie. Éppen ezért nem volt kétséges, hogy az idei csúcsmodellnek, a Galaxy S4-nek is lesz kisebb verziója.

Külső

A készülék dobozában a mobilon és papírjain kívül headsetet, töltőfejet és adatkábelt találtunk. A headset a jobbak közül való, zenehallgatásra is alkalmas már, ami jó pont, mert a zenekedvelőknek nem kell rögtön azzal kezdeni, hogy szaladnak a boltba egy másik füles után. Nem túl meglepő módon a Galaxy S4 mini külsőre a nagytestvérre hajaz, borítása például ugyanúgy polikarbonát, és a formavilágban sincs túl nagy változás, csak persze olyan, mintha a mérnökök összenyomták volna egy satuban a telefont.

Az előlapot ezúttal is a megjelenítő uralja, amelyet egy Gorilla Glass üveglap véd meg a külső sérülésektől. A kijelző alatt a szokásos három androidos gomb található (menü, Home, vissza). A Samsungtól megszokott módon ezek közül csak a középső fizikai, a másik kettő pedig kapacitív érintésérzékeny gomb. A kijelző felett a Samsung felirat, a beszédhangszóró, a közelségérzékelő, a fényszenzor valamint egy 1,9 megapixeles előlapi kamera díszeleg.A készülék jobb oldalán csak a ki-és bekapcsoló gomb árválkodik, az alsó részen pedig a mikrofont és a microUSB aljzatot találjuk. A hangerőt szabályzó gombpáros, szintén Samsung hagyomány szerint, a bal oldalra került. A felső részen egy 3,5 mm-es jack aljzat, a másodlagos mikrofon és az infraport bandáznak.

A hátlapon a Galaxy S4-től örökölt mintázat köszön vissza, és persze itt találjuk a fő kameramodult is, amelyhez LED-es villanó is tartozik. A külső hangszóró szintén erre néz, elhelyezkedése pedig pontosan olyan, mint a nagytestvérnél.

A Samsung Galaxy S4 mini 124,6×61,3×8,9 mm-es és 107 grammot nyom a mérlegen. A fizikai mérete nagyon barátságos, egy kézzel is remekül kezelhető.

Címkék
Hozzászólások