- 2013. november 12., 15:00
Az ASUS Full HD kijelzővel és LTE adapterr szerelt táblagépe járt nálunk, rögtön meg is néztük, hogy mit tud.

Az ASUS mindig is nagyon jó volt a számítástechnikában, aztán persze a trendekhez igazodva a tajvani gyártó a tabletek és mobilok világába is belekóstolt. És szerintünk nyugodtan mondhatni, hogy rövid idő alatt az egyik legjobb tablet gyártó lett.

Külső

A csomagolás kinézete a cégtől megszokott módon elegáns és visszafogott volt. A készülék dobozában a MeMo Pad mellett az adatkábel és töltőfej kapott helyet, valamint a szokásos papírok. A csomagból a füles hiányzik, ez ma már megszokottá vált a táblagépeknél sajnos, igaz a szabványos csatlakozó bármilyen fülhallgatót vagy fejhallgatót használhatunk az ASUS kütyüjéhez is.

A táblagép összeszerelése kiváló, anyaga kellemes tapintású műanyag; a gyártótól megszokott módon minőségi a készülék. Az előlapon elterülő 10 hüvelykes kijelző betölti az egész felületet. Fent az ASUS logó, egy fénymérő szenzor és egy előlapi kamera is elfért azért, utóbbi felbontása 1,3 megapixeles. A kijelző körül elég vastag a káva ahhoz, hogy a kezünket tudjuk hova tenni, de ez még nem jelenti azt, hogy túl vastag lenne: a helyzet éppen ideális. Az üveglapot a Corning gyártotta, de nem Gorilla Glass, hanem Fit védelmet kapott, azaz ne próbáljuk ki rajta a körzőnket.

A jobb oldalon a hangerőt szabályozó gombpárost és a 3,5 mm-es jack aljzatot találjuk. Alul semmi sincs, ellentétben a bal oldallal: ide a mikrofon, a microUSB, a microHDMI aljzat, a SIM-kártya helye és a microSD-kártya helye került. A felső részen a ki- és bekapcsoló gomb érhető el.

A hátsó részen középen a sztereó hangszórók láthatóak, ezek az ezüstös ASUS feliratot fogják közre, felül pedig az 5 megapixeles hátlapi kamera lelhető fel. A hátlap matt, kellemes tapintású. A méretek általánosnak mondhatók, 264,6× 182,4×9,5 milliméter és 580 gramm a két releváns adat.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2012. november 30., 15:22
2013. október 15., 18:00
2012. december 12., 13:36
Hozzászólások