- 2013. november 18., 15:00
Végre Magyarországon is kapható az iRobot Braava, leánykori nevén Evolution Robotics Mint.

Az iRobot Braava 380 nem az első felmosó robot, ami nálunk jár, így hűséges olvasóinknak joggal tűnhet ismerősnek a szögletes, ék alakú robot. Az eredetileg Mint néven Amerikában kapható kisebb teljesítményű testvérét két évvel ezelőtt már bemutattuk, ám a robotot eredetileg kifejlesztő kaliforniai kutatócéget, az Evolution Robotics-ot azóta felvásárolta az iRobot, így mire Európába ért, a robot már a jól csengő iRobot logót viselte. Ebből a robotból szereztünk egy példányt még nyáron, hogy mire itthon is forgalomba kerül, már legyen vele tapasztalatunk.

A Braava 380 egy olyan padlótisztító robot, ami egy törlőkendőt tol végig a tisztítandó felületen, miközben azt szisztematikusan bejárja. A robot száraz és nedves kendőket egyaránt kezel, így söprögetés és felmosás kiváltására egyaránt alkalmas. Mivel szisztematikusan takarít, mindig csak annyi ideig dolgozik, ameddig feltétlen szükséges ahhoz, hogy mindenhova egyszer eljusson. Ha végzett, akkor visszatér a kiindulási pontra.

A doboz tartalma

Az iRobot Braava 380 az új logó és modellnév mellett egy teljesen új, gazdaságosabb csomagolást is kapott. A Mint óriási, szabályos kockát formáló dobozát egy kb. 1/3 méretű lapos dobozra váltották, pedig majdnem minden eredeti tartozék a csomag része marat. Ez az apró módosítás jól mutatja, hogy milyen racionális cég az iRobot, és mennyire nem érezte ezt a területet az Evolution Robotics. A dobozban a következőket találjuk:

  • iRobot Braava robot
  • NorthStar navigációs kocka (2 db C méretű elemmel)
  • akkumulátortöltő
  • multifunkciós takarító betét
  • Pro-Clean víztartályos takarító betét
  • 1 db mosható mikroszálas száraz törlőkendő
  • 1 db mosható mikroszálas nedves törlőkendő
  • 1 db szivárogtató betét

A dobozból a Mint Plus-hoz képest hiányzik egy extra száraz törlőkendő és a nedves törlőkenőd eredeti, szürke változata (a Mint Plus-hoz járt az új kék és az eredeti szürke is). A különbség elhanyagolható, hiszen a jó minőségű mikroszálas textilek nagyon sokáig használhatók.
A robothoz a gyártó nem mellékel dokkolót, tartólapot, távirányítót, virtuális falat és szállító táskát sem, de egy gyors töltő dokkoló opcionálisan vásárolható hozzá, amivel a töltés a normál 4 óra helyett 2 órára rövidíthető. Az Észak Amerikában forgalmazott Braava 380t modell ezt a dokkolót is tartalmazza, de ezt és a töltő adapterét leszámítva teljesen azonos az általunk bemutatott Braava 380 robottal.

Címkék
Hozzászólások