- 2013. november 22., 11:00
Az LG 6-os sorozatba tartozó okostévéi jó áron kínálnak smart funkciókat és 3D megjelenítést.

Tesztünkben a 47 colos LG LA660S szerepel, azonban a leírtak – legfeljebb apró változtatásokkal – az 55, 50, 42 és 32 colos modellekre (55LA660S, 50LA660S, 42LA660S, 32LA660S) is érvényesek.

Külső

Az LG tavaly bemutatott Cinema Screen dizájnja bejött a tömegeknek, ami persze nem meglepő, könnyen el tudjuk képzelni, hogy sokaknak tetszik, hogy a tévé kikapcsolt állapotában teljesen eltűnik a káva. A megoldás bevezetésével az LG a riválisok fejlesztéseire adott csattanós választ, hiszen elsőként sikerült megoldania azt, hogy a keret és a panel közötti átmenet egyáltalán ne látszódjék.

Korábban járt már nálunk a 2013-as termékpalettáról a 47LA740S, és igazából azt kell mondanunk, hogy aki olvasta a róla készült tesztet, annak a dizájn szempontjából újat aligha tudunk mondani – a két termékvonal esetében ugyanis a káva kialakítása, szemből nézve legalábbis, ugyanolyan. Sőt, a 47LA660S a tavalyi modellekre is nagyban hajaz, lévén, hogy éles dizájnváltás nem volt 2012-2013 fordulóján.

A tévé előlapja (kikapcsolt állapotban) egy teljesen homogén, sötét felület. A kijelzőt egy hajszálvékony, műanyagból készült keret veszi körül, az alsó részen viszont a hagyományos értelemben vett, káva is húzódik. Ez tartalmazza a márkajelzést, a visszajelző LED-et valamint az érzékelőket. A tévé kialakítása javarészt szögletes, a sarkok viszont enyhén íveltek, és lent középen egy csepp alakú forma is található. A kor követelményeinek megfelelően az LG mérnökei vékony tévét építettek; a készülékház egyedül lent, a hangszóróknál, illetve bal oldalon középen, a mélynyomónál vastagabb kicsit.

A tévé talpa nyitott. Formája alapján szerintünk a legjobb, és az LG a 6-os sorozatnál (de legalábbis ennél a modellnél) nem króm, hanem szálcsiszolt, a kávához tökéletesen illeszkedő borítást választott.

A tévé hátoldala – az LA740S sorozatba tartozó modellek fehér hátlapjával ellentétben – fekete színű, és teljesen átlagos. Balra a gombok, jobbra pedig a csatlakozók találhatók meg rajta. A különböző dugaszok kialakítása olyan, hogy akkor is könnyen csatlakoztathassuk a kábeleket, ha a tévét a falra szereltük fel. Három HDMI és három USB 2.0 csatlakozót kapunk, amelyek mindegyike oldalra néz, ezen felül szintén oldalról férhetünk hozzá a CI+ adapter foglalatához is. A HDMI csatlakozók közül az 1-es számú tartalmazza az ARC, a 3-as számú pedig az MHL technológiát. Az Ethernet, a jack és az optikai hangkimenetek, a SCART és a komponens/kompozit bementek hátrafelé néznek. A csatlakozási lehetőségek között a WiFi adaptert is meg kell még említenünk (WiFi Direct és Miracast támogatással). Az LG NFC chipet is épített a 47LA660S-be, amely elsősorban a (szintén NFC-vel szerelt) külső eszközök, például mobiltelefonok vagy táblagépek csatlakoztatását könnyíti meg.

Tuner fronton a gyártó a hazánkban szokásos szettet adja, így az analóg mellett DVB-T, DVB-C és DVB-S2 adásokat is tudunk nézni; antennacsatlakozóból viszont csak kettő van, egy a DVB-S2 tuner, egy pedig a másik három egység számára.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. március 27., 08:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. november 14., 06:00
Hozzászólások