- 2013. december 4., 13:00
A HTC a One külső jegyeit is felhasználta a Desire 601 tervezésekor, de a mobil nem csak ezért sikerült jól.

A Desire sorozat megújulására már tavaly sor került, a tajvani gyártó a One sorozat alá pozícionálta a termékvonalat, amely így most már a középkategóriában próbál bizonyítani. Mostani tesztalanyunk, a Desire 601 a középkategória felső részébe tartozik.

Külső

A készüléket nem gyári csomagban, hanem egy fehér dobozban kaptuk meg. A telefon mellé a HTC USB-kábelt és töltőfejet valamint egy közepes minőségű fülest mellékelt, utóbbi minőségéről azonban sajnos nem tudunk nyilatkozni, mert a nálunk járt csomagból a kiegészítők kimaradtak.

A Desire sorozat a termékpalettán egyértelműen a One sorozat alatt helyezkedik el, a Desire 601 dizájnja mégis rengeteg átfedést mutat a jelenlegi csúcsmodell felépítésével. A hangszórók rácsa például jellegzetes „hátécés”, igaz, ez esetben nem fémből, hanem műanyagból készült. Hasonló anyagból van a hátlap is, amelynek tapintása puha. Az előlapon a rácsok körül lévő anyag egyébként igényesen néz ki, ha nem túl közelről nézzük, akár még azt is hihetnénk, hogy az előlap részben fémből van. A HTC-től szokatlan módon sajnos az illesztések nem tökéletesek, a hátlap, amely egyébként levehető, két oldalt, középen nem simul rá teljesen a telefonra, így nagyon picit benyomható.

Az előlapot a kategóriában méretesnek mondható kijelző uralja. A Panel alatt a HTC felirat középen, a vissza gomb balra, a Home gomb pedig jobbra helyezkedik el – úgy látszik, hogy a vállalat nem akar tágítani a kétgombos elrendezéstől, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a vásárlók összességében elégedettek a One kezelésével. A megjelenítő alatt és felett is egy-egy rácos betét látható; a felső a beszélgetés során használatos hangszórót rejti, lent pedig a külső hangszóró helyezkedik el. A kettő egyébként együtt is tud szólni, így a mobil sztereo hangzásra is képes. Felül a hangszórón kívül megtalálható a közelség- és fénymérő szenzor is, valamint a rácsok között elbújt egy állapotjelző LED is. A VGA felbontású videók rögzítésére képes előlapi kamera szintén ide került.

A gombok és csatlakozók elhelyezkedése a HTC-nél megszokott sémát követi: jobb oldalra került a hangerőszabályzó gombpáros, lentre a microUSB-csatlakozó, fentre pedig a 3,5mm-es jack aljzat valamint a ki-és bekapcsoló gomb. A bal oldal teljesen üres.A hátlap körömmel elég egyszerűen lehámozható a készülékházról; erre a műveletre akkor lesz szükségünk, ha memóriakártyát szeretnénk betenni (vagy cserélni), illetve ha SIM-kártyát akarunk a készülékbe helyezni. A hátlapon nem túl meglepő módon a fényképezőt és a hozzá tartozó LED-es villanót találjuk, valamint került ide egy másodlagos mikrofon is. Ez utóbbi beszélgetés során a zajszűréshez kell, egyébként pedig a videók rögzítésénél jelent segítséget.

A Desire 601 134,5× 66,77×9,9 mm-es méretű és 130 grammot nyom a mérlegen, vagyis a nem túl nagy és nem túl nehéz készülékek táborát gyarapítja.

Címkék
Hozzászólások