- 2013. december 16., 13:00
A fiatalokat megcélzó színes készülék érkezett meg hozzánk.

A Sony elsősorban a fiatalok kedvében szeretett volna járni, amikor megalkotta jelen tesztalanyunkat, a különféle színekben pompázó Xperia M-et.

Külső

A telefon a gyártótól megszokott dobozban érkezett, amelyben a készülék mellett egy adatkábel és töltőfej is tartózkodott. A headset valamiért most kimaradt az alapcsomagból, tehát valahonnan keríteni kell egyet, ha használni szeretnénk. A zenehallgatás szempontjából egyébként nem nagy gond, hogy hiányzik a füles, mert ebben az árkategóriában a Sony sem mellékel olyan példányt, amely az átlagosnál jobban szólna.

Az Xperia M előlapja teljesen sík, természetesen legnagyobb részben a kijelző foglalja rajta a helyet. A panel 4 colos. Alatta egy rejtett állapotjelző LED-et és egy aprócska lyukat találunk, amely a mikrofont rejti. Felül a hangszóró, a Sony logó, a fény- és közelségmérő szenzorok valamint az előlapi kamera helyezkednek el, a készülék teljesen átlagos tehát. Azaz csak majdnem, mert a Sony ennél a telefonnál sem használ fizikai gombokat, így azok lemaradtak a telefon előlapjáról.

A készülékének jobb oldalán található az összes kezelőszerv, azaz a ki-és bekapcsoló gomb, a hangerőszabályzó gombpáros és a kétállású exponáló gomb is. A bekapcsoló gomb a Sony telefonokon megszokott, kör alakú, fémből készült verzió, és az Xperia M esetében a másik két gomb is hasonló színben pompázik. Az alsó részen csak egy csuklópántnak való rögzítési pont van, bal oldalra, fentre pedig a microUSB csatlakozó került. A felső részen a 3,5mm-es jack aljzat árválkodik.A mobil összeszerelési minősége kiváló, nem recseg, nem ropog és nincsenek illesztési hibák sem.

A hátlap a nálunk járt készüléknél lila volt, de a készülék színvilága egy egyszerű hátlap cserével kedvünk szerint változtatható. A hátlap alján a hangszóró, középen egy NFC jel (nem matrica), fent az egyik sarokban pedig a hátsó kamera és a hozzá kapcsolódó LED-es segédfény (és egy másodlagos mikrofon) helyezkednek el.

Fizikai méretét tekintve egy kényelmes és kompakt készülékről beszélhetünk; a maga 124×62×9,3 mm-es méretével és 115 grammos tömegével a telefon manapság egyáltalán nem számít nagynak.

Címkék
Hozzászólások