- 2013. december 18., 13:00
A Mede8er MED800X3D majdnem hozza a csúcsmodell tudását, dizájnban pedig közelebb áll az általános igényekhez.
Hirdetés


some text

A vállalat csúcsmodellje, az UFO-ra emlékeztető MED1000X3D már járt nálunk, most a hagyományos készülékházba bújtatott, de merevlemez fogadására ugyanúgy alkalmas kistestvért, a MED800X3D-t láttuk vendégül.

Külső

A Mede8er MED800X3D egy teljesen átlagos, a médialejátszók világában megszokott külsőt kapott; a lejátszó egy téglalap formájú, legnagyobb részben műanyagból készült doboz, egyedül az alsó része van fémből. Az anyaghasználat ellenére a kialakítással nincsen semmi gond, az illesztések rendben vannak, és a műanyag sem az olcsóbbik változatból való. Nem utolsó sorban azt is érdemes megemlíteni, hogy a fedlap és az oldalak nem fényesek, így nem vonzzák különösebben az ujjlenyomatokat.

Az előlapról mindez már nem mondható el, ennek nagyobbik része, kb. a felső kétharmad fényes fekete és igazi ujjlenyomat mágnesként viselkedik. A felület kialakítása sajnos nagyrészt öncélú, ugyanis, bár adná magát, kijelző nincsen a műanyag mögött, csupán a bekapcsolást jelző LED fénye fedezhető fel a jobb oldalon. Az előlap alsó harmadában sorakoznak a gombok. Balról jobbra haladva a sort a négy iránygomb nyitja, őket követi az Enter, a Return, a Stop illetve a TV Out, a készülék jobb oldalára pedig a bekapcsoló gomb került.

Mindebből látszik, hogy az előlapon egyetlen csatlakozó sincsen – mi az USB-t hiányoltuk, praktikus, ha ezek közül a csatlakozók közül legalább egy előre is néz, mert így egyszerűbb a különféle perifériák csatlakoztatása. USB-t szerencsére azért nemcsak hátul kapunk, hanem került egy bemenet a lejátszó jobb oldalára is. Itt találunk még egy kártyaolvasót valamint egy másik USB portot – utóbbi 3.0 szabványú és B típusú, azaz alapvetően arra szolgál, hogy a beépített HDD tartalmát számítógépről is elérhessük. A lejátszó bal oldala üres, és az alsó részen is csak a HDD-t takaró fedél az érdekes. Meg persze az, hogy a merevlemez beépítésére szolgáló keret csak 3,5 colos meghajtók fogadását teszi lehetővé.

Igazán a hátsó fertály az érdekes, hiszen ide kerültek a különféle csatlakozók. A Mede8er MED800X3D természetesen minden olyan kimenetet (és bemenetet) tartalmaz, amire szükségünk lehet: HDMI 1.4, komponens és kompozit vidoekimeneteket, optikai, S/PDIF és sztereo RCA hangkimeneteket valamint gigabites Ethernet csatlakozót egyaránt kapunk. WiFi alapesetben nincsen, a készülék ugyanakkor egy stick segítségével megtanítható a vezetéknélküli hálózatok kezelésére is – a kompatibilis adapterek pontos listáját a gyártó weboldalán érdemes keresni.

A műanyagból készült borítás nagy hátránya, hogy a készülékház nem igazán alkalmas a belső hő elvezetésére, ezért a Mede8er lejátszója aktív hűtést tartalmaz. Szerencsére a beépített légkavaró nem hangos, így filmnézés közben biztos, hogy nem lesz zavaró a hangja.

A csomagolás a MED1000X3D mellett a távirányítót, egy HDMI, egy AV kábelt és egy USB 3.0 kábelt is rejt.

Main Tags

Ezek is érdekelhetnek