- 2014. június 11., 12:00
Ha zene, akkor a retro dizájn és a csúcstechnológia házasítása szinte mindig telitalálat – viszont drága mulatság.

A rádióhallgatásnak megvan a maga bája, azonban a felhasználói szokásokat az internet gyökeresen megváltoztatta; a nagyapánkon kívül senkit nem tudnánk mondani a környezetünkben, aki (klasszikus) rádiót hallgat, olyanok viszont szép számmal akadnak, akik, ha zenéről van szó, a napi betevőt az interneten keresik, mondjuk a Spotifyt hallgatva. Számukra készült a Revo Superconnect, amely gyakorlatilag az összes lehetséges (modern) zeneforráshoz tud kapcsolódni.

Külső

A bevezetőben már említettük, hogy a készülék retro stílusban készült: gyönyörű fa borítása és alumínium előlapja alapján a Revo Superconnect simán beillene hétköznapi rádiónak. Hogy mégsem egy egyszerű rádióról van szó, azt elsősorban az előlapi kijelző, másodsorban pedig a hátlapra szerelt csatlakozók jelzik – ezek egy klasszikus készüléken azért a legtöbbször nem találhatók meg. A tervezők igyekeztek mindent úgy kialakítani, hogy az harmonizáljon a korabeli készülékek dizájnjával, a kijelző például egy kisméretű, monokróm pontmátrix szerű OLED, amely egy nagy fekete plexi mögött bújik el. A navigációra használatos joystick megint csak egy olyan elem, amiből sejthető, hogy egyszerű rádiónál több a készülék, az alsó részen elhelyezkedő funkcióválasztó gombok kialakítása viszont újfent a régebbi készülékeket idézi. És ugyanez elmondható az oldalsó, „tekerős” hangerőszabályzóról valamint a hátsó, kihúzható antennáról is. A hátsó rész egy audio készüléknél mindig izgalmas, hiszen a ki- é bemenetek ide szoktak kerülni; a Revo Superconnect esetében a repertoár egy optikai és sztereo (RCA) hangkimenetben valamint egy aux bemenetben merül ki.

A készülék külsejére nem lehet panaszunk, a tervezők nemcsak a minőségi anyagválasztásra figyeltek oda, hanem az apróságokra is, így például a készülék gumitappancsokon áll. És az is biztos, már csak a Revo Superconnect tömege alapján is, hogy a kütyüből semmit nem spóroltak ki.

A Revo Superconnecthez jár egy infrás távirányító is, amelynek dizájna szintén retro, ám a készülékkel ellentétben a távirányítónak ez már nem tesz annyira jót, mert egy nehéz, és nem túl kényelmes fogású valami lett így az egyébként a rádióhoz dizájnjában sem igazán passzoló kontrollerből.

Mire való?

A Revo Superconnect gyakorlatilag minden olyan jelforráshoz tud kapcsolódni, amely egy átlagos (vagy annál jobban felszerelt) háztartásban megtalálható: hallgathatunk vele analóg (FM) és digitális rádiót (dab/dab+), WiFi kapcsolaton keresztül internetes rádiót, és arra is van lehetőség, hogy akár Bluetooth akár WiFi kapcsolat segítségével okostelefonon vagy számítógépen (DLNA-szerveren) tárolt zenéket nyissunk meg. Vagyis ideális bármilyen zenehallgatáshoz a lakás minden olyan helyiségében (vagy akár a kertben is), ahol nincsen számítógép (vagy van, de azt másra használjuk), illetve nem akarjuk csak azért bekapcsolni, hogy zenét hallgassunk. A Revo Superconnect jó társ lehet a konyhában főzés közben, de használhatjuk a hálóban is, az éjjeliszekrényen.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. szeptember 14., 08:00
Hozzászólások