- 2014. október 21., 12:00
Nagy és állandó szívóerő a ciklonok erejével a korábbi söprögetés helyett. Itt a Samsung válasza a kritikákra.

Némileg meglepetésként ért bennünket, hogy az idei IFA kiállításon a Samsung standon új robottal találkoztunk. A cég standját legtöbbször a mobilok, a tabletek és a tévék uralják, de a háztartási eszközök között sem a robotok a sztárok. Idén azonban minden máshogy volt, hiszen elkészült a Samsung robotporszívók legújabb generációja, a PowerBot.

A rengeteg néven, marketing szövegekben valószínűleg PowerBot VR9000 néven megjelenő robot egy sor állandónak vélt konvencióval szakítva teljesen átalakult a cég korábbi modelljeihez képest. Nem kerek, nem lapos, nincs bajuszkeféje, a kefés henger a robot orrába került és az apró, szinte érzékelhetetlen szívómotor helyett egy komoly szívóteljesítményt biztosító egységet kapott.

Talán ez utóbbi a legérdekesebb. A robotok által eddig használt, egyik oldalán egy szűrővel lezárt egyszerű portartályt egy összetett, kosz leválasztásos tartályra cserélték, ami technológiailag talán egyszerűbb a Dyson által 30 éve kifejlesztett ciklonos rendszernél, de alap gondolatát tekintve azonos azzal. Erre mondjuk mi azt, hogy nagyon nehéz azt a véletlennel megmagyarázni, hogy a Samsung is pont a Dyson 360 Eye bemutatójának idejére tudta ezt a technológiát beépíteni egy robotporszívóba.

Ennek a fajta rendszernek a lényege, hogy a beszívott koszos levegőből a portartályban leválik kosz, így az külön gyűlik, és nem teríti be a kimenő levegőt tisztító szűrőt. Nem mellesleg ily módon a szívóerő a tartály telítettségétől függetlenül állandó.

A doboz tartalma

A PowerBot VR9000 doboza nincs túlzsúfolva tartozékokkal, de ha a robot jól működik így is, akkor erre nincs is igazán szükség. A következőket találtuk a dobozban:

  • Samsung PowerBot VR9000
  • dokkoló állomás és hálózati adapter
  • virtuális fal
  • tisztító kefe
  • tartalék szűrő
  • használati útmutató
Címkék
Hozzászólások