- 2015. január 26., 12:00
Ezúttal egy olyan olcsó táblagépet teszteltünk, amelybe GSM és 3G adapter is került. Meg két SIM-kártya foglalat.
Hirdetés


some text

Nem ez az első olyan alkalom, amikor egy olyan tablet jár nálunk, amely leginkább az árával szeretne hódítani. Az Overmax márka Lengyelországból érkezett hozzánk, Qualcore 7020 3G nevű készüléke pedig egy (két) kellemes meglepetést is tartogat.

Külső

A legtöbb olcsó tablet egy kaptafára készül, a Qualcore 7020 3G-t azonban tervezői az átlagosnál kicsit izgalmasabbra tudták készíteni. Extravagáns formavilágra és nagy meglepetésekre persze nem kell számítani, a tablet szemből nézve a szokásos formavilágot hozza, az viszont mindenképpen érdekességszámba megy, hogy a kijelző (és az őt körülvevő káva) nagyjából 2 mm-t kiemelkednek az előlap síkjából. Vagy ha úgy jobba tetszik, akkor azt is mondhatjuk, hogy az oldalsó rész nem éri teljesen körbe a panelt.

A tablet ettől még nem lett vastag, viszont az is igaz, hogy a vékonysági rekord megdöntésére sem hajtottak a mérnökök. Érzésre nehezebb viszont a készülék az átlagosnál, pedig specifikáció szerint a 190×108×10 mm-es készülék csak 302 grammot nyom. Az oldalsó rész műanyagból készült, a hátlap viszont fém. A felületek megmunkálásával és az illesztésekkel különösebb probléma nem volt, így az összeszerelés minősége jónak mondható – árkategóriája egyáltalán nem érződik a táblagépen.

Az előlap legnagyobb részét a kijelző foglalja el. Fizikai gombok a vezérléshez nincsenek, így az állított helyzetbe forgatott táblagép alsó része teljesen üres. Túl sok mindent fent sem találunk, a hangszóró „metálos” rácsa mellett csak az előlapi kamera került ide. Oldalsó gombokból és csatlakozókból a minimum áll rendelkezésre, amely jobb oldalt egy bekapcsoló gombot és egy hangerőszabályzót, felül pedig egy microUSB portot valamint egy fülhallgató kimenetet jelent.


A hátlap első ránézésre úgy tűnik, mintha műanyagból készült volna, de fentebb már említettük, hogy valójában egy vékony fémlapról van szó. Ez önmagában nagy pozitívum, viszont a felület semmilyen textúrát nem kapott, így a tablet nagyon csúszik – aki szereti egy kézzel használni a mobil kütyüit, annak ez problémát jelenthet. Természetesen a hátlapra került a fő kamera valamint mellé egy LED-es villanó, illetve a külső hangszóró is errefelé néz. A hangszóró elhelyezkedése jó, szinte bárhogy tarthatjuk, nem kell tartani attól, hogy a kezünk eltakarja majd a nyílást, tompítva ezzel a hangerőt. A fémborítású eszközöknél bevett szokás, hogy legalább a hátlap egy része műanyagból van, mégpedig azért, hogy a kommunikációs antennák ne legyenek leárnyékolva. Ez a helyzet a Qualcore 7020 3G-nél is: műanyag betétet mindkét rövidebb oldal mellett találunk. Az egyik (a „felső”) ráadásul el is távolítható, hiszen a fedél alatt találjuk a microSD-kártya valamint a két SIM foglalatát.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2012. november 30., 15:22
2013. október 15., 18:00
2014. május 16., 14:28
Hozzászólások