- 2015. február 3., 12:00
Az Auchan-féle Qilive termékvonal már nemcsak mobil kütyüket tartalmaz, hanem LCD-tévéket is; 4K-s LCD-tévéket.

Külső

Természetesen nem a Q.1390 LCD-tévé az első Qilive termék, amely nálunk járt, korábban már teszteltük az Auchan saját márkás okostelefonját, a Qilive 53-at is. A tévét fokozott izgalommal csomagoltuk ki, mivel egy olyan eszközről van szó, amely a nappaliban központi helyre kerül, tehát alapvetően határozza majd meg a következő években a szoba kinézetét. Az elmúlt években a neves gyártók termékei fokozatos átalakuláson mentek keresztül, és ma már egyértelmű a trend, amely szerint a vékony kávás, vékony tévék a menők - megnyugvással vettük tudomásul, hogy ebbe az irányvonalba az Auchan tévéje is kiválóan illeszkedik.

A 49 colos képátlójú panelt két oldalt és fent egy vékony, mindössze 6 mm-es fekete keret veszi körbe, amely csupán a panel alatti részen szélesedik ki nagyjából 1 cm-esre. A káva matt fekete (ami kontrasztot ad az elég jól tükröződő panelnek), különösebb díszítés nem található rajta. Kivéve lent, ahol egy ezüstösnek szánt, de fájóan műanyagosnak kinéző csík fut végig. Persze minek is nézzen ki, ha valóban műanyagról van szó. Hogy az összhatás teljes legyen, a nyitott talp is pontosan ilyen "festést" kapott, legalább ez a két elem színben illeszkedik egymáshoz. A dolog pikantériája az, hogy a tévét oldalt szép, szálcsiszolt alumíniumcsík öleli körbe, vagyis tudnak a mérnökök, ha akarnak, csak éppen nem mindig akarnak.

A hátlap matt fekete (és műanyag), mint szinte minden tévénél. Nem különösebben díszes (ezt azok kedvéért mondjuk, akik nem falra/fal mellé tennék a tévét) felületről van szó, amely a szokásos kiegészítőket tartalmazza: ide kerültek a gombok (szemből nézve jobbra) illetve a csatlakozók (balra). A gyártó arra ügyelt, hogy a csatlakozók beszerelésének iránya párhuzamos legyen a kijelzővel, viszont az egyik HDMI csatlakozó mellett egy magas műanyag betét is van, ami nehezíti ennek a foglalatnak a használatát.

A tévére három HDMI csatlakozó került (mindegyik 2.0-s szabványú, a 3-as csatlakozó pedig ARC-os is), amely mellé kapunk még három USB-t (mindegyik 2.0-s, de a 3. számú akár 1 amper áramerősség leadására is képesi), egy CI-slototot, tunercsatlakozókat, D-Sub, AV és YPbPr bemeneteket, Ethernet csatlakozót valamint analóg és digitális hangkimeneteket. Bár nem látszik, de a burkolat alatt WiFi adapter is megtalálható, illetve a 3D-s szemüveg vezérléséhez Blueooth is került a tévébe.

Az antennacsatlakozókból adódik, hogy az analóg, DVB-T/C tunerek mellé DVB-S tunert is kapunk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00