- 2015. március 31., 13:00
Az Acer nem kimondottan a játékosokat célozza meg ezzel a géppel, de a hardvere ilyen feladatra is megfelelő.

Külső

Az Acer nem kimondottan az a gyártó, amely játékosoknak szánt notebookokkal lepné el a piacot, helyette inkább az átlagfelhasználóknak készülnek gépei. Mégis, akadnak olyan készülékek is a termékpalettán, amelyek a játékosok számára is megfelelőek lehetnek – a V Nitro sorozat például. Noha a széria gépei a kifejezetten játékra termett masinákkal nem tudják felvenni a harcot (ide értjük mondjuk az Alienware vonalat), azok számára is ideális választás lehet a gép, akik munka és szórakozás mellett sem csak alkalmanként vennék igénybe a notebookot arra, hogy játszanak egy keveset.

A V Nitro sorozat úgy kínál hatalmas számítási teljesítmény és dedikált GPU-t, hogy közben a gép dizájnja megmarad olyannak, amelyet akár még egy üzleti tárgyaláson is el tudunk képzelni. Persze mostani tesztünk alanyának is vannak azért olyan jegyei, amelyekre inkább egy játékosoknak szánt gépnél várnánk, gondolunk itt a billentyűzet háttérvilágítására, amely piros színű.

Az Acer gépeit az ultrabook termékcsaládoknál általában igényes anyagválasztás jellemzi, más kategóriákban azonban a költséghatékonyság jegyében a legtöbbször sima műanyagot használ a gyártó, és ez a felfogás a V Nitro sorozatnál is visszaköszön. Szerencsére tesztünk alanya azért nem sima plasztikot kapott, fedlapja (a monitor hátsó része) például textúrázott, amely rögtön elegánsabb megjelenést kölcsönöz a gépnek. És azért meg kell említenünk azt is, hogy a masina megépítésekor azért a fémet sem mellőzték teljesen a gyárban mivel a kijelző alsó része, a gép hátsó része és az összekötő zsanérok borítása alumíniumból készült. A zsanérok szorítása éppen megfelelő, ha nem kell nagyon sietni, akkor a gép akár egy ujjal, az alsó részét nem megtámasztva is kinyitható. A monitort eléggé hátra lehet hajtani, de a 180 fok azért nem elérhető. Kinyitva a gépet már kicsit fapadosabb a helyzet, a monitort körülölelő, elég vastag káva és a klaviatúra alatti rész is teljesen egyszerű (minták és egyéb díszítők nélküli), de legalább a felület mindenhol gumiszerű bevonatot kapott; a belső rész valószínűleg nem lesz dizájndíjas, a funkcionalitásnak viszont mindenben tökéletesen megfelel.

A notebook, nem túl meglepő módon, nem tartozik a kisebb gépek közé, de 2,4 kg-os tömege tudását is figyelembe véve nem olyan vészes. És komolyabb problémánk a méreteivel sem lehet, a 24 mm-es vastagság és a 390×258 mm-es alapterület átlagosnak számítanak. Nyilván akinek a könnyű hordozhatóság nagyon fontos, annak az Acer V Nitro sorozata nem a legjobb választás, aki viszont autóval jár, annak már jó lehet a gép, hiszen ilyenkor a minél alacsonyabb tömeg helyett fontosabb a nagy kijelző méret.

Ha megfordítjuk a gépet, akkor azt látatjuk, hogy nincsenek külön kialakított nyílások a HDD vagy akár a memória cseréjéhez, de erre valószínűleg nem is nagyon lesz szükség, mivel a RAM elég, a tárhely pedig egyszerre nagy és gyors – hogy ezt miként sikerült elérni, arra a következő oldalon térünk vissza. Ha mégis szükség lenne bármelyikre, akkor az minimum a hátlap teljes levételét igényli, rosszabb esetben viszont a gép komolyabb szétszerelésére is készülhetünk – érdemes tehát inkább szerviz segítségét kérni. A hűtési rendszer kialakítása ezúttal (is) jól sikerült, mivel a légkavarók a levegőt az alsó részen szívják be, viszont hátrafelé fújják. És hatékonyan működnek, mivel a notebook, bár alacsony terhelésnél is melegszik, nagyobb terhelésnél sem lesz forró.

Fentiekből adódóan a hátsó részen nincsenek csatlakozók, viszont a bal oldalon és elöl sem nagyon. Balra csupán a Kensington zár, elöl pedig egy mikrofon és az SD-kártya foglalata található, az érdemi interfészek mindegyike jobbra került. Ez a jobbkezesek számára nem jó hír. A választék többé-kevésbé rendben van, hiszen kapunk 3 USB 3.0 csatlakozót, Ethernet interfészt és HDMI csatlakozót is. Emellett a fülhallgató/mikrofon kombinált dugasza és a tápegység csatlakozója található meg a gépen.

Címkék
Hozzászólások