- 2015. április 27., 13:00
A Grace sikerére alapozva a Prestigio piacra dobta a Grace X5-öt, amely a vékonyabb pénztárcájúak számára készült.

Külső

A Prestigio Grace X5 a középkategóriában indul, meglehetősen zsúfolt mezőnyben. Ez persze nem véletlen, hiszen ez az a kategória, amely a legnépszerűbb; a neves gyártók termékei mellett megannyi kínai modell is szeretné learatni a babérokat. Ilyen körülmények között egyáltalán nem mindegy már az sem, hogy milyenek az első benyomások egy adott készülékkel kapcsolatban. A Prestigio Grace X5-nek véleményünk szerint nincsen félnivalója, mert bár alapvetően egy műanyagból készült mobilról van szó, az összeszerelése korrekt, és a dizájnja sem rossz. Persze nem is túl eredeti, az előlap elrendezése, a gombokkal együtt, nagyban hajaz például az LG középkategóriás mobiljaira.

Nyilván erre azt is lehet mondani, hogy túl eredetit nem lehet alkotni rengeteg gyártó még több készüléke között, de véleményünk szerint próbálkozni azért kellene. A telefonra méretes kijelző került, egészen pontosan egy 4,7 colos panel. Két oldalán közepesen vastag a káva. A kijelző alatt és felett húzódó rész hasonló méretű, mindkét helyen több dolgot is találunk. A panel felett a megszokott módon a beszédhangszórót, az előlapi kamera nyílását, a közelségérzékelőt és a fénymérő szenzort találjuk, illetve egy ritka kiegészítőt még, egy LED-es villanót. Ez a szelfik készítésénél picit javítja az eredményt minden olyan helyzetben, amikor a megvilágítás nem túl jó. A kijelző alatt három érintős gomb helyezkedik el, amelyek balról jobbra a következő funkciókat látják el: feladatkezelő, Home és vissza.

A Grace X5-öt egy ívelt formájú keret veszi körül, amely messziről nézve ugyan fémes hatást kelt, de közelebbről jól látszik, hogy a díszcsík műanyagból készült. A kialakítása viszont nem rossz; az ív nem ér el teljesen a hátlapig, így az akkumulátort is borító műanyag szintén belóg valamelyest oldalra. A gombok és csatlakozók a szürke részen foglalnak helyet: jobb oldalt a hangerőszabályzók és a bekapcsoló gomb, fent pedig a microUSB csatlakozó és a hangkimenet (jack). A hangszórók alulra kerültek, amit nem igazán szoktunk szeretni, mert ha a telefont oldalra fordítva használjuk, akkor biztos, hogy eltakarjuk a nyílásokat.

A levehető hátlap alatt bújik meg az 1800 mAh-s akkumulátor, a microSD-kártya foglalata valamint a két SIM-kártya foglalata – utóbbiak formátuma micro. A hátlap nagyon vékony, ennek ellenére nem lehet benyomni és a rögzítése is elég jónak tűnik ahhoz, hogy néhány levételt követően se kelljen aggódni a lötyögés miatt.

A mobil érdekessége, hogy mindössze 8 mm vastag. A teljes méretek a következőképpen alakulnak: 137×68×8 mm illetve 137 gramm. A mobil a 4,7 colos kijelző ellenére még bőven használható egy kézzel is, mivel átlagos méretű kézzel és ujjakkal a panel felületének 85 százalékát el lehet érni.

Címkék
Hozzászólások