- 2015. június 26., 13:00
Az LG egyik idei LED-es csúcsmodellje járt nálunk, amely már az új ColorPrime technológiát is tartalmazza.

Külső

Az LG régi motoros a szakmában, de nemcsak azért van nagy tapasztalata a manapság trendinek számító dizájn terén, hanem azért is, mert a vállalat annak idején az első között ismerte fel, hogy a felhasználók szeretnék, ha a tévéjük nemcsak egy funkcionális eszköz, hanem a szoba dísze is lenne. A tévék külseje az évek során szépen lassan átalakult, a modern formavilág az LG esetében végül a Cinema Screen dizájban csúcsosodott ki, amely annyira bejött a mérnököknek és a felhasználóknak is, hogy immáron három éve megkapja ezt a kialakítást a vállalat valamennyi felső- és középkategóriás tévéje.

A Cinema Screen kialakítás lényege az, hogy a káva vékony, és nem alkot külön egységet: az előlapi üveg fedi a vékony fekete keretet is. Ebből adódóan a készülék kikapcsolt állapotban szinte olyan, mintha nem is lenne kávája, persze azért ha nagyon süt a nap, akkor látni a fekete keret és a panel határvonalát. (Az elmúlt évek készülékeivel ellentétben az LG az 55UF95-nél viszont nem törekedett mindenáron arra, hogy a határvonalat eltűntesse.)

A Cinama Screen kialakítás mindig is megkötötte a mérnökök kezét, hiszen az előlapon tulajdonképpen semmi variációs lehetőséget nem hagyott számukra, így az ezüst(ös) díszítő elemek ezúttal is a tévére kissé rálógó oldalsó keretre valamint az alsó részre korlátozódtak. Funkcionális szempontból csak a lenti rész számít, hiszen ide kerültek az érzékelők, valamint lefelé néznek a hangszórók és a készüléken történő navigációhoz szükséges joystick is. A tévé nem különösebben vékony, de azért a mérnökök megvillantották, hogy maga a panel mennyire vékony tud lenni – csak hát valahova még az elektronikát is el kellett helyezni, így a hátsó doboz 1 cm-ről 4,8 cm-re növeli a vastagságot. A káva lent még szélesebb, mivel ahhoz, hogy értékelhető hangminőségre képes hangszórókat kapjunk, kellett a relatív nagy hely.

A tévé talap ezúttal teli, és ívelt formájú (de maga a tévé sík). Felső része alumíniumból készült, magassága pedig előrefelé csökken. Ez utóbbinak funkcionális oka van, mivel így a lefelé sugárzó hangszórókból a hanghullámok inkább előre semmint hátra távoznak a készülék alól.

A tévé első része fekete és ezüstszínben pompázik, a hátlap viszont fehér. Ezt leszámítva igazán említésre méltó dolgot nem találunk rajta, a csatlakozó panel is a szokásos dugaszokat tartalmazza: 4 HDMI-t (ARC- és MHL-képes is van közöttük), 3 USB-t, egy analóg/digitális és két műholdas vevőhöz használható antennabemenetet kapunk, meg persze néhány analóg csatlakozót is, ha esetleg régebbi eszközzel is szeretnénk a tévét meghajtani. Az otthoni hálózatra Ethernet és WiFi segítségével is csatlakozhatunk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. március 27., 08:00
2020. február 10., 13:00
Hozzászólások