- 2017. február 1., 12:00
Túl sok kütyüt kell nap mint nap töltened? Itt egy töltő, amely segíthet enyhíteni az ezzel járó terheket.
Hirdetés


some text

Lassan már felsorolni is nehéz, hogy mi mindent kell nap mint nap a töltőre dugni: okostelefon, tablet, okosóra, Bluetooth fülhallgató, Bluetooth hangszóró, GPS, USB-s akkumulátor, e-book, hogy csak párat említsünk azok közül a kütyük közül, amelyek többsége lassan minden háztartásban megtalálható. Az arzenál feltöltése még azzal együtt is gondot okozhat – főleg egy négytagú családban, ahol egyes kütyük száma négyszereződik –, hogy minden készülékhez jár a saját töltője, hiszen egy átlagos lakásban összesen nincsen annyi konnektor, amennyire szükségünk lehet. A helyzet megoldását a többcsatlakozós töltők jelentik, mint amilyen például az Icy Box IB-CH402 is – szebb nevén IcyBox USBFastCharging.

Ez az apróság egyetlen fali konnektort igényel, viszont egyszerre négy kütyü töltését is meg tudja oldani. A töltő egy apró kis dokkoló, amelyre a tápegység csatlakozóján kívül négy USB port (Type-A) és kettő kijelző került. A dokkoló kialakítása a gyártótó megszokott módon igényes, a borítás teljes egészében fémből készült. Az USB csatlakozók közül kettő legfeljebb 1 amperes, kettő pedig legfeljebb 2,4 amperes áramerősség leadásra képes, ám ennél is érdekesebb, hogy az egyik 2,4 amperes dugasz (amelyet narancssárga színnel is megjelöltek) gyorstöltő. A kütyüben lévő chipset a Qualcomm által kifejlesztett QuickCharge 2.0 szabványt ismeri, annak is az A változatát, így akár 9,7 voltos feszültséggel is tud tölteni.

A teszteléshez egy Samsung Galaxy S7 telefont használtunk, összehasonlítási alapként pedig a telefon gyári töltőjét, valamint egy másik 2 amperes illetve 1 amperes töltőfejet használtunk. Az Icy Box töltője a telefont 15%-os szintről 90%-ra QC 2.0 segítségével 62 perc alatt töltötte fel, a gyári töltőnek ugyanez 2 perccel kevesebb időbe telt. A 2,4 amperes csatlakozókból a mobil csak 2 ampert vett fel, így 74 percig tartott a művelet, pontosan annyi ideig, mint a másik, a tesztben általunk használt töltővel. Az 1 amperes csatlakozóval 145 percre volt szükség a töltéshez, a saját töltőnk pedig 149 perc alatt végezte el a feladatot. Ezekből a mérésekből kiderült, hogy az Icy Box töltője hozza a kötelezőt, semmivel sem jobb, de nem is rosszabb a telefonokhoz adott gyári megoldásoknál, így abból mindenképpen profitálhatunk, hogy egyetlen konnektor segítségével mostantól négy kütyüt is fel tudunk tölteni.

Amit érdemes még megemlíteni, az az, hogy a töltőn lévő két kijelző a QC 2.0-s porton átfolyó feszültséget és áramerősséget mutatja – ami persze inkább érdekes semmint hasznos funkció, de azt jól meg lehet figyelni, hogy a töltés folyamán a felvett teljesítmény az egyre csökkenő áramerősségből adódóan mindig kevesebb és kevesebb lesz.

A töltőt az IcyBoxtól kaptuk kölcsön a tesztelés idejére, ára egyelőre nem ismert.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2015. szeptember 11., 13:00
2011. december 18., 12:00
2011. augusztus 31., 15:00
Hozzászólások