- 2017. február 3., 08:00
Az Acer 2-in-1 gépe, a Spin járt nálunk, amely dizájnját és hardverét tekintve is a csúcskategóriát idézi.
Hirdetés


some text

Külső

Az Acer Spin a klasszikus 2-in-1 kialakítást követi: egy vékony, de stílusos gépről van szó, amelyről messziről felismerhető, hogy a tajvani gyártó készítette. A kategória megkövetel néhány olyan dolgot, ami megköti a dizájnerek kezét: az alsó résznek és a monitor hátlapjának például teljesen egyenesnek kell lennie, hogy a masinát 360 fokban kihajtva tabletként is lehessen használni. Ennek megfelelően a gép csukott állapotban szabályos téglalapot alkot, amelynek sarkai azért lekerekítettek természetesen.

A Spin 7 zsanérja a kategóriában klasszikus felépítést követi: a géphez a kijelző a két oldalhoz közel, vastag pántokkal csatlakozik. Hihető róluk, hogy bírják a strapát, nem kell aggódni amiatt, hogy pár év múlva meglazulnának vagy más gond lenne velük. A gépet úgy tervezték, hogy rengetegféle pozícióban használhassuk, filmnézéshez például fel is állíthatjuk. A gépház fémből, egészen pontosan alumíniumból készült, de nem unibody: az alsó rész pár csavar eltávolítása után igény esetén leszedhető. Szerelni mondjuk nem sok mindent lehet.

Ha kinyitjuk a gépet, rögtön látszik, hogy a kijelző előtt üveg előlap terpeszkedik – erre az érintőkijelző miatt volt szükség, sajnos ezzel együtt kell élni, ha valaki 2-in-1 gépet választ magának. Lehet azért kültéren is olyan helyzetet keresni, ahol a láthatóság kielégítő, de az tény, hogy a tükröződésre figyelni kell. Az Acer Spin 7 az egyujjas teszten nem megy át, kinyitásához mindenképpen meg kell fognunk az alsó részt is.

A csatlakozókínálat elég szűkös, két USB-C csatolót és kombinált fülhallgató/mikrofon dugaszt kapunk, semmi más nincsen. Tölteni is az egyik USB-C csatolón keresztül tudunk, és a külső monitor csatlakoztatásához is ezen portok egyikét használhatjuk. Az Acer adaptert mellékelt ehhez (és van normál USB-hez is átalakító), otthon vagy az irodában használva a gépet nincs is gond ezzel (egy elosztót azért be kell még szerezni), de azt kényelmetlennek tartjuk, hogy utazásnál egy csomó kiegészítőt kell magunkkal vinni. Az Acer Spin 325×230×10 mm-es, tömege pedig 1,2 kg.

Hardver

Tulajdonságok
CPU Intel Core i7-7Y75 (1,3 GHz, 2 mag, 3 MB cache)
Kijelző 13,3 col, 1920×1080 pixel, IPS
GPU Intel HD Graphics 615
Memória 8 GB DDR4
HDD 256 GB SSD
ODD -
Ethernet -
WLAN 802.11ac
Csatlakozók 2× USB-C, audio ki/mikrofon be
Egyéb Bluetooth 4.2, HD webkamera
Akkumulátor 42 Wh
Méret 325×230×10 mm
Tömeg 1,2 kg

Az Acer Spin 7-et többféle konfigurációban is meg lehet vásárolni. Nálunk az egyik legjobban felszerelt modell járt, ebben Intel Core i7-7Y75-ös processzor, 8 GB RAM és 256 GB-os SSD volt. Ez egyezik a korábban tesztelt Swift 7 paramétereivel, de nemcsak ezért számíthatunk hasonló teljesítményre, hanem azért is, mert mindkét gépben passzív a hűtés. A processzor ultrabookokba szánt verzió, így csak kétmagos (az operációs rendszer felé négy mag látszik), így szinte csak órajele miatt gyorsabb, mint az i5-ös chipek, mindenki döntse el maga, hogy a prémium ár megéri-e azt a néhány százalékot. Az i7-7Y75 1,3 GHz-es alapfrekvencián működik egyébként, maximális órajele pedig 3,6 GHz. A memória integrált, így később nem lehet bővíteni. Egyéb hardverek tekintetében a masina hozza az elvárható szintet: webkamera, WiFi és Bluetooth adapter is van benne, Ethernet viszont nincsen – ha vezetékes LAN-ra szeretnénk csatlakozni, akkor ahhoz külső adapter kell.

Kijelző

Az ultrabookoknál legkedveltebb méret, a 13,3 colos képátló köszön vissza a Spin 7 esetében is; ebből adja is magát, hogy a gép használata kevesebb kompromisszumot igényel akkor, ha notebookként használjuk. Az Acer IPS-technológiájú, Full HD felbontású panelt választott, amelynek színtér-lefedettsége is elég jó, az LCD az SRGB-színtér 97 százalékát meg tudja jeleníteni. A színek nemcsak szépek, hanem pontosak is, viszont az érintésérzékeny kialakítás miatt a tükröződéssel és az ujjlenyomatokkal is számolni kell.

A fényerő és a kontraszt átlagosak, a betekintési szög a Gorilla Glass üveg miatt viszont nem a legjobb, és arra is figyelni kell, hogy a mikor a gépet használjuk, akkor mögöttünk ne legyen semmilyen direkt fényforrás, mert akkor egyszerűen nem fogjuk látni, hogy mi van a kijelzőn. A fényerő eloszlása viszont rendben van, és fontos az is, hogy a fényerő szabályozása direkt, nem pedig PWM-es, így villogástól nem kell tartani.

Üzemidő

A gép az egyik legkisebb (legvékonyabb) a kategóriájában, és ezért az akku kapacitásából áldozott fel valamennyit az Acer. A kategóriában a 8-9 órás üzemidő az átlagos, ezzel szemben az Acer Spin 7 ennél egy órával kevesebbet tud. Ez persze még mindig elég ahhoz, hogy a napot teljesítsük vele, tehát túlságosan nem kell aggódni az üzemidő miat.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2012. december 12., 13:36
2012. november 30., 15:22
2013. október 15., 18:00
2014. május 16., 14:28
Hozzászólások