- 2009. június 4., 08:00
Már elérhetőek a magyar nyelvi fájlok; segítségükkel a 32 és 64 bites Windows 7 is megtanítható magyarul.

Starter Home Basic Home Premium Professional Ultimate

Bárki bármit mond, a Windows 7 tényleg jól sikerült – ha a végső változat is olyan jó lesz, mint most az RC, akkor nagyon elégedettek leszünk. Mi gyakorlatilag egyetlen funkciót hiányoltunk ebből a változatból, ez pedig a magyar nyelv használatának lehetősége. Annál is bosszantóbb ez, mert az RC esetében már rendelkezésre állnak a nyelvi csomagok: menjünk csak el a Control Panel | System and Security | Windows Update részére, és keressünk új frissítéseket. Az opcionális lapon egy egész komplett listát kapunk, amelyen szinte fontosabb nyelv megtalálható (ez alatt most nemcsak az angol, spanyol, német értendő, de a cseh, szlovák, finn is), kivéve a magyar.


Felháborító...

Ne keseregjünk a nemzeti büszkeségen esett csorba miatt, inkább mutassuk meg, hogy hírünknek megfelelően találékony nemzet vagyunk – a Microsoft segítsége nélkül is tudunk mi magyarítani! Ebben nagy segítségünkre lesznek a netre kikerült nyelvi csomagok, amelyek között a magyar is megtalálható. Mielőtt bemutatnánk ennek telepítését, el kell mondanunk, hogy ezek nem hivatalosan kiadott csomagok, így mindenki csak a saját felelősségére telepítse őket, terméktámogatásra pedig végképp ne számítson!


Kiindulópont

Hozzávalók

Először is, szükségünk lesz egy telepített Windows 7 RC-re! Aki még nem rendelkezik ezzel, ebben a cikkben elolvashatja, miként telepítheti akár már meglévő operációs rendszere mellé is az új Windowst.

Következő lépésben töltsük le a Windows-verziónak megfelelő nyelvi csomagot. Ezeket az alábbi linkekről tehetjük meg a legegyszerűbben:

Build 7100 (RC) x86: letöltés
Build 7100 (RC) x64: letöltés
Build 7127 x86: letöltés
Build 7127 x64: letöltés
Build 7137 x86: letöltés
Build 7137 x64: letöltés
Build 7229 x86: letöltés
Build 7229 x64: letöltés
Build 7264 x86: letöltés
Build 7264 x64: letöltés
RTM x86: letöltés
RTM x64: letöltés

Teljesen mindegy, hogy hova töltjük le a fájlokat, az alapbeállítás szerint úgyis bekerülnek a Download könyvtárunkba.

Telepítés

Nyissuk meg a Control Panel | Clock, Language, and Region ablakot, majd itt válasszuk a Region and Language alatt az Install or uninstall display languages menüpontot.


Kiindulópont

A megjelenő ablakban a felső, Install display languages opcióra kell kattintanunk, ezután pedig a Browse computer or networkre.


Válasszuk ki a megfelelő opciókat

Mutassuk meg a Windowsnak az imént letöltött fájlt, és nyomjuk meg a Next gombot, fogadjuk el a biztonsági figyelmeztetést, és várjuk meg, amíg a telepítés befejeződik.


Nyomkodjuk a Next gombot

A telepítési folyamat jó pár percig is eltarthat, szóval legyünk türelmesek. Ha készen van, egy újabb Next után már ki is választhatjuk a magyar nyelvet, és a Change display language gomb megnyomása, valamit egy újraindulás után immár magyarul fogad minket a Windows 7!


Az utolsó lépés


...és kész!
Címkék
Hozzászólások