- 2012. július 13., 15:45
Néhány monitorból és a Microsoft mozgásérzékelős távirányítójából kiváló virtuális ablak készíthető.
Hirdetés

Az őrültséget a RationalCraft dobta piacra – de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kinectet támogató verzió már a negyedik változat, az első még rögtön azután készült el, hogy megjelent a Wii mozgásérzékelős változata. Ráadásul a virtuális ablakok története is elég régre nyúlik vissza, például olyan szálloda is létezik már, amelynek valódi ablakai helyett LCD-tévén „nézhetünk ki”. A legtöbb konstrukció azonban használat közben csúnyán elvérzik, hiszen bárhol is állunk, mindig ugyanazt a képet látjuk; az ablak végeredményben tehát cseppet sem tűnik valódinak.

A mozgásérzékelés segítségével ezt a hibát sikerült kiküszöbölnie a RationalCraftnak, az ablak képe folyamatosan változik, ahogyan mozgunk a monitorok előtt. A gyártó a Kinect alkalmazásával a működést minden eddiginél finomabbra tudta hangolni; nem kell többé speciális ruhát viselni például ahhoz, hogy a hardver tudja követni a mozgásunkat. A Winscape névre hallgató virtuális ablak legalább kettő, legfeljebb hat monitort tud kezelni, amelyeket Macintosh gép hajt meg. Akinek véletlenül otthon van egy Kinectje, két tévéje és egy MacBookja, az a szoftvert most ingyenesen kipróbálhatja – a többiek az alábbi videón nézhetik meg, hogyan is működik az iPaddal és iPhone-nal is irányítható virtuális ablak.

Egyébként lehet, hogy nem érdemes már most a boltokba rohanni, mert könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy a következő verzió szemüveg nélküli 3D kijelzőkre cseréli a Panasonic plazmákat, és egyszerre nemcsak egy, hanem több lakó mozgását is tudja majd követni, akik így mindannyian a saját pozíciójukból láthatják a virtuális külvilágot.

Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. június 5., 17:00
2020. május 21., 14:00