- 2018. április 13., 12:00
Heteken belül megújul a webes kliens, de mire mindenkihez elérnek a módosítások, hónapok is eltelhetnek.
Hirdetés

A Google levelezőrendszere, a Gmail hamarosan új kezelőfelületet kap, de változások lesznek az eszköztárban is, a szolgáltatásba új funkciók is kerülnek. A vállalat ezt már hivatalosan is megerősítette a Verge-nek, ezen túlmenően azonban nem lehet tudni pontosan, hogyan is néz majd ki az új interfész – bár néhány fotó kiszivárgott azért, de nem tudni, hogy ezek valódiak-e vagy sem.

Az egyik fontos újítás az lesz, hogy a G Suite alkalmazások integrálódnak a Gmail rendszerébe, így például a Naptár és a Teendők funkciókat is lehet majd közvetlenül a levelezőből használni. A telefonos appokban elérhető, automatikus válasz funkció is működik majd a webes kliensből, a szundi gomb segítségével pedig félretehetjük a leveleket egy kis időre. Ez utóbbi nagyon hasznos akkor, ha egy fontos üzenetet kapunk, amivel nem rögtön, hanem mondjuk csak egy óra múlva kell foglalkozni.

A Google egy régóta várt opciót is bevezet: lesz offline mód. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez hol és hogyan tárolja majd a leveleket, tehát elképzelhető, hogy nem teljes, hanem csak részleges elérés lesz netkapcsolat nélkül.

Ahogyan az korábban is volt, egy szűk tesztelői csoport számára az új funkciókat a Google heteken belül elérhetővé teszi; az ő visszajelzéseiktől is függ, hogy a szélesebb közönség számára mikortól kerülnek bevezetésre a módosítások.

Címkék
Hozzászólások