- 2018. október 18., 11:00
Az új verzió most már négyféle rezgést is elő tud állítani, így még pontosabb szimulációra képes.
Hirdetés

Az Alps haptikus vibra motorja évek óta nagy népszerűségnek örvend a gyártók körében, szinte minden olyan eszköz, amely kicsit is összetettebb visszajelzésre képes, a japán gyártó megoldását használja. Az Alps eddig kétféle motorral volt jelent a piacon, amelyek csak „erős és gyenge rezgést tudtak előállítani; melléjük csatlakozott most egy harmadik verzió, amely immáron négyféle visszacsatolásra képes (vagyis négyféle frekvencián képes rezegni).

Ezt a motort egyelőre még nem használják, de a prototípusok már a partnereknél vannak, így akár már az év vége előtt kijöhetnek olyan termékek, amelyekben az új motor található. Ez egyébként jóval nagyobb, mint társai, de az Alps azt ígéri, hogy idővel a mérete csökkenni fog. A haptikus visszajelzés pedig most már nemcsak előre programozott, digitális minták alapján lehetséges, hanem hang alapján is – ebben az esetben mikrofon segítségével fordítja le az elektronika azt, hogy éppen milyen jelzést kell adnia.

Az Alps ezúttal is egy érdekes demót állított fel a kütyü képességeinek demonstrálására: egy fémből készült állványon gurultak lefelé a golyók, két hatpikus motor pedig egy cső két végére szerelve szimulálta ugyanazt az érzést, mintha magát a fémállványt fogtuk volna. A demó során újfent megbizonyosodhattunk arról, hogy az Alps érti a dolgát, a szimuláció nagyon valósághű érzés visszaadására volt képes.

Címkék