- 2010. augusztus 25., 16:19
Az újdonságok bejelentése az IFA-n várható, 3D-s fényképezőgép, 3D-s kamera, és 3D-s képkeret valamint...
Hirdetés

A ViewSonic kiadott egy sajtóközleményt, amiben leleplezte, hogy milyen termékek bemutatására lehet számítani a jövő héten kezdődő IFA 2010 alkalmával. A ViewSonic egy sor újdonsággal rukkol majd elő, amelyek között a legérdekesebbnek a 3D-s termékek ígérkeznek. Hogy valami meglepetés azért maradjon szeptemberre is, a ViewSonic nem árulta el a termékek részletes specifikációját, csak néhány fontosabb adatot.

A 3D-s videokamera például a bulikamerák formátumában készül majd és legfeljebb 720p-s felvételek készítésére lesz alkalmas. A felvételeket nemcsak 3D tévén, hanem a készülék kijelzőjén is meg jelet majd nézni, ugyanis a rajta lévő mini monitor szintén 3D-s lesz, mégpedig szemüveg nélküli. Ára 200 font, azaz kb. 70 ezer forint körül várható. Szemüveg nélküli megoldásra lehet számítani a bemutatásra kerülő 3D mobiltévé illetve a 3D-s képkeret esetében is.

A gyártó emellett bemutat két új táblagépet is, egy 7 és egy 10 colos masinát. A kisebbik kijelzővel szerelt gép Android operációs rendszert kap, míg nagytestvére az Android mellett valamilyen Windowst is – valószínűleg azonban nem teljes értékű Windows 7-ről, hanem az Embedded Compact 7-ről van szó. A ViewPadok-ba a kijelző méretétől függetlenül 3G, WiFi, A-GPS, microSD, Bluetooth, gyorsulásérzékelők és USB csatlakozó is kerül. Egyes források szerint a tabletek ára 450 és 600 font közé várható.