- 2018. január 11., 15:00
A Samsung nemcsak több eszközre hozza el személyi asszisztensét, hanem közben új trükkökre is megtanítja.
Hirdetés

Bixby legújabb trükkje az, hogy fel tudja ismerni az ételeket, és meg tudja mondani, hogy mennyi kalória van bennük. A távlati cél az, hogy a mobil segítsen majd a felhasználóknak abban, hogy kiegyensúlyozott táplálkozást folytassanak, de persze a diétát is könnyebb lesz betartani, ha lesz kéznél egy kütyü, ami segít a kalóriák számolásában.

A Bixby a mobil kameráját használja az azonosításhoz, ebből adódóan biztos, hogy tökéletesen pontos sosem lesz; nem elég felismerni az ételeket, a pontos tömegre is szükség lenne ahhoz, hogy az ételekben található pontos mennyiségeket meg lehessen mondani (az arányok belövéséhez viszont hasznos lehet a dolog). A Bixby egyelőre túl sok ételt sem tud megkülönböztetni egymástól, de amint mesterséges intelligencia kerül a koreai gyártó készülékeibe is, ez gyorsan meg fog változni. Egyébként ha a funkció „kiadható” állapotba került, akkor a Samsung természetesen integrálni fogja a Health alkalmazásba.

A dolog nagyon jól hangzik, de kétséges, hogy rövid távon lesz belőle bármi olyan, ami valódi segítséget nyújthat az embereknek: emlékezzünk, hogy a CEATEC-en már évekkel ezelőtt láttunk hasonló appot az NTT DoCoMo standján, és az az app sem tudta még elhagyni a tesztkörnyezetet. És az is biztos, hogy a pontos méréshez egy kamera nem elég, ahhoz komolyabb szerkezet kell. Ugye, Panasonic?

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00