- 2018. január 11., 18:00
A kulacsokat nehéz mosogatni, a Quartz Bottle-t ezért úgy tervezték, hogy egyáltalán ne is kelljen tisztítani.
Hirdetés

Az első ránézésre egy teljesen átlagos kulacs valójában egy „két lábon járó” fertőtlenítő központ, amely saját UV-C lámpával rendelkezik. A fényforrást a kupakba építették be, és alapjáraton négyóránként automatikusan bekapcsol pár percre, hogy a belső felületen esetleg szaporodásnak induló vírusokat és baktériumokat elpusztítsa. A Quartz szerint a lámpa nemcsak a kulacs felületét, hanem a benne lévő folyadékot is tudja tisztítani, de nem ez az elsődleges feladata. A kupakban lévő akkumulátort USB-n keresztül lehet feltölteni; töltésenként 2-3 hónapos üzemidőre számíthatunk.

A kulacsot a Quartz Kickstarteren futtatta meg, és akkora rá az érdeklődés, hogy a 99 dolláros ára ellenére máris 1,4 millió dollárt sikerült rá összekalapozni. Az sajnos még nem tiszta, hogy pontosan mikor kezdődik a forgalmazás, de a tervek szerint az első megrendelők a nyári kirándulásra már vihetik magukkal a Quartz Bottle-t.

A kulacs kapacitása 500 ml, a dupla falú kialakításának köszönhetően a hideget 24 órán keresztül, a meleget pedig 12 órán keresztül tudja tartani. Fekete, rószaszín, kék, fehér és zöld színben lesz megvásárolható.

Címkék
Hozzászólások