- 2018. február 25., 15:35
Sok apró ötlet teszi egyedivé a Huawei MateBook X-et, amelynek egyetlen hátránya az lesz, hogy iszonyatosan drága.
Hirdetés

A Huawei a várakozásoknak megfelelően egy új, 13.9 hüvelykes kijelzővel szerelt notebookot is bemutatott, némi meglepetésre azonban a kütyü tényleg csak notebook, nem pedig 2-in-1, mint ahogyan azt sokan várták. A MateBook X Pro egy igazi erőgép nyolcadik generációs Intle Core i5/i7 processzorral 8 GB RAM-mal, dedikált videokártyával (NVIDIA GeForce MX150, 2 GB) és 256 GB-os SSD-vel. A gép kijelzője egy kiváló minőségű LCD, amely 3000×2000 pixeles felbontással, 450 nites maximális fényerővel és 1500:1-es kontrasztaránnyal rendelkezik, valamint képes teljesen lefedni az sRGB-színteret. Az akku az átlagosnál bő 30 százalékkal nagyobb, 57,4 Wh-s, és akár 15 órányi üzemidőt is képes biztosítani. A csatlakozókat viszont nem vitték túlzásba a mérnökök, az egyik oldalon egy USB Type-A csatlakozó várja a hardvereket, a másik oldalon pedig két USB-C/Thunderbolt 3 összekötő, amelyek azonban nemcsak adatátvitelre szolgálnak, hanem arra is hogy a notebookot feltöltsük. A hangszóró az átlagosnál jobb minőséget ígér, lévén hogy Dolby Atmos rendszerű hangkeltőkről van szó.

A gépet elsősorban a Huawei saját ötletei teszik érdekessé, a Windows Hello azonosítás például egyetlen érintéssel működik, lévén hogy a szenzort a bekapcsoló gombba integrálta a Huawei. Ötletes a kamera elhelyezése is, amely a billentyűzetből emelkedik ki, de csak ha kell, így nem kell többé amiatt aggódni, hogy bárki a tudtunk nélkül lesné meg, hogy mit csinálunk. A billentyűzettel kapcsolatban van még további érdekesség is: háttérvilágítással is rendelkezik, kialakítása pedig szinte egyedülálló módon cseppálló. További hasznos dolog, hogy az Apple-től ellesve a Huawei eszközei mindenféle konfiguráció nélkül képesek egymáshoz csatlakozni.

A gép valamikor a tavasz folyamán fog megjelenni, Magyarországon viszont a Huawei csak az év második felétől fogja forgalmazni. Induló ára viszont elég húzós lesz, a legkisebb konfigurációért is 1500 eurót fog elkérni a vállalat.

Címkék
Hozzászólások