- 2018. június 6., 11:00
A kínai gyártó az Intellel karöltve mutatta be a Yoga Book legújabb változatát, amely a billentyűzetet cserélte LCD-re.
Hirdetés

Nemcsak az ASUS, hanem a Lenovo is kísérletezik olyan notebookkal, amelynek billentyűzetét érintőkijelző helyettesíti. A Yoga Book koncepciót tavaly mutatta be a vállalat, és a gépet az év végén már meg is lehetett vásárolni – ezen a gépen a billentyűzetet egy gigantikus érintésérzékeny felület helyettesítette. Most pedig máris itt van a második verzió, a YogaBook G2, amelyben az érintésérzékeny felület egy kijelző.

A Lenovo elsősorban azért kezdett el kísérletezni ezzel a fajta megoldással, mert billentyűzet nélkül sokkal vékonyabbra építheti a gépet; ez pedig egy 2-in-1 masina esetében nem elhanyagolható szempont. A YogaBook fogadtatása ennek ellenére nem volt túl pozitív, valószínűleg azért, mert túl sok volt a kompromisszum: nemcsak a billentyűzet kényelmét kellett feladni, hanem be kellett érni a 10 colos kijelzővel is.

A második generációs YogaBooknál a Lenovo amellett, hogy az érintésérzékeny felületet érintőképernyőre cserélte, a belsőt is cseréli, de ezzel kapcsolatban pontos részleteket még nem tudunk. Az biztos persze, hogy az Intel nyolcadik generációs processzorai közül lehet majd választani. A megjelenés viszont még odébb van, az év vége előtt a YogaBook G2 biztos, hogy nem fog piacra kerülni.

Címkék