- 2018. július 5., 09:00
A szolgáltató teszt jelleggel megemelte az árakat; ha nem lesz nagy ellenállás, akkor új szintekhez kell hozzászokni.
Hirdetés

A 8, 10 illetve 12 eurós havidíjért igénybe vehető Basic, Standard és Premium csomagok mellé a Netflix egy új változatot vezet be, mégpedig a 15-20 eurós Ultra csomagot. Egyelőre csak kísérleti jelleggel érhető el a szolgáltatás, amelyek célja az, hogy a Netflix feltérképezze, hogy a felhasználók hajlandók-e a jelenleginél kicsivel többet fizetni a legjobb minőségű tartalomért cserébe. Az Ultra csomagra előfizetők egyszerre 4 eszközzel kapcsolódhatnak a Netflixhez, és amely filmnél rendelkezésre áll, 4K-s felbontást és HDR-t is választhatnak. A dologban nem kevés trükk is van; eddig a Premium csomag tudta ugyanezt szóról szóra, ennek tartalmát azonban a vállalat kicsit lebutította, amennyiben 4 eszköz helyett egyszerre csak 2 tud csatlakozni a szolgáltatáshoz, a HDR pedig nem elérhető.

A meglévő előfizetőknél a Netflix (egyelőre) nem változtat, az új csomagok csak az új előfizetőknél érvényesek. Ami érdekes, az az, hogy a Netflix többféle áron is teszteli az Ultra csomagot – mi 15,99 euróért láttuk, de vannak olyan európai felhasználók, akiknek 19,99 euróért ajánlja fel a legjobb előfizetést a rendszer.

A Netflix egyelőre nem döntött arról, hogy az Ultra csomagot tényleg bevezeti-e, így értelemszerűen arról sincs döntés, hogy igen válasz esetén mindez mikor várható.

Címkék