- 2018. augusztus 6., 17:00
Az jó kérdés, hogy sikerülni fog-e neki; a Facebook társkeresője független is lesz meg nem is.
Hirdetés

Néhány hónapja derült ki, hogy a Facebook randialkalmazást fejleszt; részletek akkor még nem voltak, most viszont már tesztelik az új szolgáltatást, így vannak kiszivárgó információk is. Az egyik legérdekesebbnek közülük az tűnik, hogy a Facebook nem külön alkalmazáson gondolkodik, hanem a már most is meglévő appba építené be a társkereső szolgáltatást – amit aztán külön lehetne engedélyezni. A közösködésnek előnyei és hátrányai egyaránt lehetnek; a Facebook részéről persze érthető, hogy miért ragaszkodik az egységhez. Elsősorban azért, mert így mindenkiről továbbra is rengeteg adata lesz, ami segíthet abban, hogy a platform mindenkinek a megfelelő partnert ajánlja. Az eddig kiszivárgott információk alapján a Facebook inkább a klasszikus társkeresőkre hajaz majd, nem pedig a Tinder-féle, többé-kevésbé anonim megoldást használja, viszont azt meg lehet adni, hogy az ismerősöket (illetve azok ismerőseit) bevonja-e az ajánlásba a rendszer vagy ne.

Természetesen a Facebook semmilyen módon nem fogja jelezni, hogy valaki használja-e a randi funkciót vagy sem; a hírfolyamból vagy az adatlapból ez nem fog kiderülni. A Facebook integráció előnye lehet még, hogy Messengeren vagy WhatsAppon azonnal ott a kommunikáció lehetősége; ez ugyanakkor hátrány is lehet, mert egyáltalán nem biztos, hogy valakinek rögtön ezeket a kommunikációs csatornákat szeretnénk megadni. Tiltási lehetőség nyilván lesz (illetve most is van), ha odáig jutna a dolog.

A randifunkció egyelőre ingyenes lesz, sőt a Facebook reklámmentességet is biztosít, de nem vennénk mérget arra, hogy ez sokáig így fog maradni.

Címkék