- 2018. szeptember 12., 15:00
A Qualcomm kiadta a Snapdragon Wear 3100-as chipet, amely főleg a fogyasztás terén jelent előrelépést.
Hirdetés

A Qualcomm kissé elhanyagolta az okosórák piacát; amíg a telefonokba szánt chipekből a gyártó évente többet is bemutat, addig az órákba szánt megoldását két éve nem frissítette. Most végre kijött egy új chip: a Snapdragon Wear 3100, amely logikus módon a 2100-as típus utódja. Az új rendszerchip főleg a fogyasztás terén jelent előrelépést; a lapka néhány alapfunkciót segédprocesszorokkal biztosít, a fő processzormagok bekapcsolása nélkül.

Jelenleg egy okosóra bekapcsolt WiFi adapterrel jellemzően két napot bír ki egy feltöltéssel, a Qualcomm azt ígéri, hogy a 3100-as chip segítségével ezt az időt látványosan meg lehet hosszabbítani. Ebben nemcsak a segédprocesszornak lesz szerepe, hanem annak is, hogy a GPU egy csökkentett üzemmódot is támogat, amelynek (automatikus) bekapcsolásával az óra kijelzője csak 16 színnel dolgozik a szokásos 16,7 millió helyett.

A Snapdragon Wear 3100-ban négy darab, 1,2 GHz-es processzor található, és az Adreno 304-es GPU mellett tartalmazza a WiFi, Bluetooth, NFC és GPS adaptereket is. A mintadarabokat a Snapdragon hamarosan eljuttatja partnereihez; arról viszont még semmi hír, hogy mikor jelenhet meg az első olyan okosóra, amelyben már az új rendszerchip működik.