- 2018. december 14., 10:00
Elsősorban nem a játékosok fognak örülni az új termékeknek, hanem a vállalati felhasználók.
Hirdetés

Az Intel neve a legtöbb felhasználónak a processzorokkal fonódik össze, azonban ha minden a vezetés tervei szerint alakul, akkor hamarosan a videokártyák piacán is nagyobb szereplő lesz a vállalat. Az Intel persze jelenleg is fejleszt GPU-kat, azonban az integrált megoldások játékra nem igazán alkalmasak; inkább munkára, általános célra valamit videolejátszásra lehet őket használni.

Az Intel nem is olyan rég jelentette be, hogy most megint megcélozza a dedikált videokátyák piacát, azonban elsősorban nem a játékosok miatt, hanem azért, mert a GPU-kat a vállalati felhasználók is szeretik, adatközpontokban ugyanis jobbak, mint az általános célú processzorok. Ezen a területen az NVIDIA és az AMD is jelen van, előbbi a Tesla, utóbbi pedig a Radeon Instinct termékvonallal.

Viszont az Intel a tervek szerint a játékosoknak is adnak azért kártyát – nagy kérdés persze, hogy ők vesznek-e majd, mert az Intel körükben nem túl népszerű, így akár még az is elképzelhető, hogy akkor sem tudna igazán labdába rúgni, ha sikerülne a legjobb GPU-t letennie az asztalra.